Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απαγάγουν αντίπαλο του Ερντογάν στη μέση του δρόμου (βίντεο)

Η στιγμή της απαγωγής . Εικόνα από βίντεο
Σε βίντεο που δημοσίευσε στο twitter, εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος φαίνεται καθαρά η αρπαγή ενός άνδρα, τον οποίο άγνωστοι  επιβιβάζουν με το ζόρι σε αυτοκίνητα και εξαφανίζονται μέσα στη νύχτα.

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ*, οι άνδρες είναι μέλη της διαβόητης τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ. Ο πολίτης ονομάζεται Orçun Şenyücel και το όλο περιστατικό συμβαίνει στους δρόμους της Άγκυρας κατά τη διάρκεια της νύχτας της περασμένης Δευτέρας.  Αυτή, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, είναι η 17η απαγωγή και εξαφάνιση στην Τουρκία.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος παραθέτει  και ανάρτηση του πατέρα του θύματος στο Twitter   με το οποίο καταγγέλλεται η απαγωγή. Ο πατέρας υποστηρίζει ότι ο γιος του απολύθηκε από την κρατική υπηρεσία που δούλευε το 2016, και απήχθη στις 21 Απριλίου του 2018 λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τον ρίξανε μέσα σε ένα μαύρο βαν μάρκας Volkswagen, που συνηθίζει να χρησιμοποιεί η ΜΙΤ

Όπως αναφέρει ο Μποζκούρτ το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει και πάλι τις   παράνομες απαγωγές, μια πρακτική που θυμίζει, όπως λέει, τη  σκοτεινή περίοδοι της δεκαετίας του ’90.

Οι απαγωγές φαίνεται να έχουν διαπραχθεί από άτομα  που συνδέονται με την τουρκική κυβέρνηση ως μέρος μιας εκστρατείας εκφοβισμού των  επικριτών  και αντιπάλων  του προέδρου της Τουρκίας. Τα περισσότερα θύματα  πιστεύεται ότι συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν το οποίο θεωρείται ότι καθοδηγείται  από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν

Σε μια περίπτωση που επιβεβαίωσε το Κέντρο της Ελευθερίας της Στοκχόλμης, ένας θύμα κρατήθηκε ως όμηρος και βασανίστηκε για 42 ημέρες σε μια άγνωστη τοποθεσία από άνδρες που προσδιόρισαν τους εαυτούς τους ως αστυνομικούς. Αργότερα παραδόθηκε  στην αστυνομία για επίσημη κράτηση και αναγκάστηκε να υπογράψει ομολογία για ένα έγκλημα που υποστηρίζει ότι δεν είχε διαπράξει. Σε πολλές περιπτώσεις, τα στοιχεία όπως τα βίντεο κλειστού κυκλώματος δείχνουν ένα παρόμοιο μοτίβο σύμφωνα με το οποίο χρησιμοποιείται   ένα μαύρο βαν μάρκας  Volkswagen.

Πηγή:  Twitter @abdbozkurt

  • *Ο Abdullah Bozkurt ήταν επικεφαλής του γραφείου της αγγλόφωνης έκδοσης  της εφημερίδας Today’s Zaman στην Άγκυρα.  Διέφυγε στην Σουηδία για να γλυτώσει τη σύλληψη από τον Ερντογάν. Εκεί ίδρυσε το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης.  

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal