Η Τουρκία κατά πάντων: “Μαθήματα Δημοκρατίας” από τον Ομέρ Τσελίκ σε Ολλανδία και Αυστρία




Φαίνεται πως δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη – πέραν της Ρωσίας και του Ιράν προς το παρόν – που οι αποφάσεις της ηγεσίας της να μην ενοχλούν το καθεστώς Ερντογάν και τους υπουργούς του.

Σήμερα είναι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γείτονος, Ομέρ Τσελίκ, που ξεκίνησε να κάνει “μαθήματα δημοκρατίας” στους πρωθυπουργούς της Αυστρίας και της Ολλανδίας με αφορμή τις αποφάσεις και των δύο κρατών να μην επιτρέψουν προεκλογικές συγκεντρώσεις για τους Τούρκους ομογενείς που βρίσκονται εκεί.

Ο Τσελίκ ανέλαβε δράση και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter “στόλισε” τους δύο πρωθυπουργούς. “Απαγορεύουν τη χρήση των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων”, αναφέρει ο Τσελίκ και προσθέτει: “Δεν συντάσσονται με τις δημοκρατικές αξίες οι πρωθυπουργοί Αυστρίας και Ολλανδίας αν λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις. Με αυτές τις αποφάσεις δηλητηριάζουν τις δημοκρατικές αξίες στις χώρες τους και ενδυναμώνουν τα ρατσιστικά κινήματα που είναι εχθρικά προς τις αξίες της ΕΕ”.

Ο υπουργός του Ερντογάν συμβουλεύει μάλιστα τους δύο Ευρωπαίους πολιτικούς πως “εάν ανοίξουν τις πόρτες στον λαϊκισμό, τότε δεν θα υπάρχει τέλος” και ο ρατσισμός θα τα κατακτήσει όλα.

Πηγή: Twitter (@omerrcelik)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: