Η Τουρκία απελαύνει περίπου 600 Αφγανούς: Αντιδράσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις

FILE PHOTO: Refugees holding their belongings wait to enter a bus after their arrival.EPA.YANNIS KOLESIDIS
Οι τουρκικές αρχές θα απελάσουν περίπου 600 αφγανούς μετανάστες αυτό το σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Αφγανοί είχαν περάσει στην Τουρκία μέσω του Ιράν εξαιτίας των “συνεχιζόμενων τρομοκρατικών ενεργειών και των οικονομικών προβλημάτων” στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο και οι αρχές ασφαλείας τους είχαν παραδώσει στις περιφερειακές υπηρεσίες μετανάστευσης. Το υπουργείο ανέφερε ότι οι διαδικασίες έκδοσης ολοκληρώθηκαν για 591 μετανάστες στην ανατολική επαρχία του Ερζερούμ και ότι ναυλωμένες πτήσεις προς την Καμπούλ θα αναχωρήσουν σήμερα και αύριο μεταφέροντάς τους.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγορούν την Τουρκία για τις απελάσεις μεταναστών στις χώρες τους, οι οποίες μαστίζονται από ένοπλες συγκρούσεις, περιλαμβανομένου του Αφγανιστάν, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.
Αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Hurriyet έγραψε ότι πολλές χιλιάδες αφγανοί μετανάστες έχουν εισέλθει στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες και περπατούσαν επί ημέρες από τα σύνορα για να φθάσουν στο Ερζερούμ.

07/04/2018 15:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα, Τουρκία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal