Η Ρωσία ζήτησε σύγκληση του Σ.Α του ΟΗΕ για να αποφευχθεί ο επικείμενος πόλεμος στη Συρία




Η Ρωσία ζήτησε να γίνει την Παρασκευή δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με θέμα συζήτησης τη Συρία, ανέφεραν διπλωμάτες.

Το αίτημα κατατέθηκε αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το Κρεμλίνο δίνει τη διαβεβαίωση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον ρωσικό και τον αμερικανικό στρατό για τον συντονισμό των επιχειρήσεων των δύο πλευρών στη Συρία είναι «ενεργός», την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί με ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ που κατηγορείται για μία ακόμη χημική επίθεση στη μακρά σειρά επιθέσεων με χημικά όπλα κατά τη διάρκεια της συριακής σύρραξης.

Ο δίαυλος αυτός επικοινωνίας είναι μία ειδική τηλεφωνική γραμμή και στόχος της είναι ο συντονισμός των αμερικανικών και των ρωσικών επιχειρήσεων για την αποφυγή ατυχημάτων.

Η γραμμή «βρίσκεται σε ενεργή κατάσταση και χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

12/04/2018 22:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Νέα Υόρκη, United Nations

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: