Η οργάνωση “Ατομικοί Τρομοκράτες” πίσω από την επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

Μπογιές πέταξαν άγνωστοι στην πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, Κυριακή 1η Απριλίου 2018. Περίπου είκοσι άτομα, που φορούσαν κουκούλες, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, στην οδό Ριανκούρ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου, ενώ στη συνέχεια πέταξαν φέϊγ βολάν και τράπηκαν σε φυγή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση “Ατομικοί Τρομοκράτες” αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Η οργάνωση σημειώνει ότι η επίθεση έγινε για συμπαράσταση σε καταδικασμένους αναρχικούς και αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Το βράδυ του Σαββάτου 31 Μαρτίου, δεκάδες αναρχικοί/ες κατευθυνθήκαμε στο χώρο του Πρωτοδικείου Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ, σπάζοντας τζαμαρίες του κτηρίου, συγχρόνως αρκετά μπουκάλια με χρώμα φρόντισαν τη «διακόσμηση» της πρόσοψής του ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια γύρω από το κτήριο.

Αυτό ήταν μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης στους συντρόφους μας οι οποίοι στις 26 Μαρτίου καταδικάστηκαν από το εφετείο που αφορούσε μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα (ληστείες, εμπρησμοί κλπ). Σε αυτό βρίσκονταν κατηγορούμενοι οι αναρχικοί Ν. Ρωμανός, Α. Ντάλιος, Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Πολίτης και το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλος”.

Πηγή: Indymedia

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal