Η νύχτα έγινε μέρα στη Συρία: Αμερικανοί, Γάλλοι και Βρετανοί κτύπησαν με πυραύλους και αεροπλάνα




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει εγκρίνει στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία κατά του καθεστώτος του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η νύχτα έγινε μέρα σε πολλές περιοχές της Συρίας. Οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι κτύπησαν με πυραύλους και αεροπλάνα.

Οι ΗΠΑ εξαπολύουν επίθεση ενάντια στη Συρία σε συνεργασία με την Γαλλία και τη Βρετανία μεταδίδει η συριακή κρατική τηλεόραση

Αρκετές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του πρακτορείου Ρόιτερς, αναφέροντας ότι είδαν σύννεφα καπνού στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την επίθεση χημικών αερίων από το καθεστώς του Άσαντ, όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, σε μια πόλη που βρισκόταν κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση στη Ντούμα, που βρίσκεται 10 μίλια ανατολικά της Δαμασκού, και πάνω από 500 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ιατρικά κέντρα. Η επίθεση έγινε εν μέσω μιας επανάληψης της επίθεσης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων μετά την κατάρρευση μιας ανακωχής. Σύριοι ακτιβιστές, διασώστες και ιατροί δήλωσαν ότι οι οικογένειες ασφυκτιούν στα σπίτια τους.

https://twitter.com/twitter/statuses/984965947478994945

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: