Η ΝΔ θέλει να κάνει ξανά, όσα έκανε το 2012-2014, αναφέρει στη «Νέα Σελίδα» ο Νίκος Παππάς




«Η εξωτερική πολιτική πρέπει να συζητείται ψύχραιμα, υπεύθυνα και σοβαρά» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Αναφέρει ότι η εξομάλυνση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών και κατηγορεί τη ΝΔ ότι θέλει «να κάνει ξανά όσα έκανε το 2012-2014».

«Η εξωτερική πολιτική πρέπει να συζητείται ψύχραιμα, υπεύθυνα και σοβαρά» τονίζει και σημειώνει ότι «στην παρούσα φάση η Ελλάδα δηλώνει με σαφήνεια αλλά και με ένταση, όπου απαιτείται, τις δίκαιες θέσεις της. Και έχει στο πλευρό της συμμάχους και εταίρους».

Για το ονοματολογικό , ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «ένας συμβιβασμός που εξομαλύνει τις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ θα είναι προς το συμφέρον και των δύο», προσθέτοντας ότι «έχουμε έναν ακόμη λόγο να επιδιώκουμε το κλείσιμο όσο το δυνατόν περισσότερων μετώπων στην εξωτερική μας πολιτική» χωρίς να σημαίνει υποχώρηση από τις εθνικές μας θέσεις.

Ασκεί δε κριτική στον Κ. Μητσοτάκη, που «μετατράπηκε σε αρχηγό μικροπολιτικών επιδιώξεων».

Όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η ολοκλήρωση του προγράμματος θα σημάνει το τέλος της επιτροπείας και της συμπίεσης του προϋπολογισμού» και τονίζει ότι η κυβέρνηση εργάζεται «μεθοδικά και με απόλυτη αίσθηση αυτού του ιστορικού καθήκοντος» για το αναπτυξιακό σχέδιο της επόμενης μέρας.

Για τις επόμενες εκλογές σχολιάζει ότι θα κριθούν στο «πρόοδος εναντίον συντήρησης» από τη μια και στο «κοινωνική δικαιοσύνη έναντι ασύδοτου ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού» από την άλλη. Κατηγορεί δε την ΝΔ ότι «θα ζητήσει την ψήφο του λαού για να κάνει ξανά όσα έκανε το 2012-2014».

Αναφορικά με τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, λέει ότι το κυβερνών κόμμα «θα κερδίσει τις εκλογές και οι ΑΝΕΛ θα είναι εκ νέου δυνάμει σύμμαχοι. Διλήμματα θα έχουν άλλοι το βράδυ των εκλογών. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι συμμαχίες δεν χτίζονται ούτε με τα “αν” ούτε με “καπελώματα” μέσα από άρθρα σε κυριακάτικες εφημερίδες».

Τέλος, για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς αποδίδει την καθυστέρηση στον ενδελεχή έλεγχο, σε κάποιο βαθμό, ωστόσο επισημαίνει ότι «ένας μήνας πάνω, ένας μήνας κάτω χωρίς άδειες δεν είναι τίποτα μπροστά στα τριάντα χρόνια ανομίας».

14/04/2018 18:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: