Οι ΗΠΑ ζητούν από τον ΟΑΧΟ να καταδικάσει τη «χημική τρομοκρατία» του Άσαντ




Η Ρωσία ενδέχεται να αλλοίωσε τον τόπο της φερόμενης επίθεσης με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας, υποστήριξε σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) και κάλεσε τον διεθνή οργανισμό να αναλάβει δράση εναντίον της συνεχιζόμενης χρήσης απαγορευμένων δηλητηριωδών όπλων.

«Το συμβούλιο αυτό οφείλει να καταδικάσει τη συριακή κυβέρνηση για τη χημική τρομοκρατία της και να ζητήσει διεθνή λογοδοσία των υπευθύνων γι’ αυτές τις φρικτές πράξεις», δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής Κένεθ Γουόρντ.

Η Ρωσία από την πλευρά της δεσμεύθηκε «να μην αναμιχθεί» στη δουλειά της αποστολής του ΟΑΧΟ στη Συρία η οποία ερευνά σχετικά με τη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου στην πόλη Ντούμα.

«Η Ρωσία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει την ασφάλεια της αποστολής και να μην αναμιχθεί στη δουλειά της», δήλωσε με μήνυμά της στο Twitter η πρεσβεία της Ρωσίας στη Χάγη. Κατήγγειλε επίσης τα δυτικά πλήγματα στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι είχαν στόχο «να υπονομεύσουν την αξιοπιστία» της ερευνητικής αποστολής.

Μια έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων διεξάγεται σήμερα στη Χάγη.

16/04/2018 12:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Χάγη, Netherlands

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: