“Οι ΗΠΑ φιλοξενούν τρομοκράτες”, λέει σε επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ




Επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ καθώς η ηγεσία της γείτονος δεν λέει να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον της Ουάσινγκτον, είτε ζητώντας επίμονα την έκδοση του Γκιουλέν, είτε απειλώντας με την τύχη του πάστορα Μπράνσον.

Ωστόσο σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτηρίζοντάς την, κείμενο που δεν παρουσιάζει την πραγματικότητα.

«Η έκθεση του State Department για το 2017 για την Τουρκία αποτελεί ένα σύνηθες έγγραφο που εκδίδεται για 190 κράτη και δίδεται στο Κογκρέσο. Η έκθεση παρουσιάζει λανθασμένα την κατάσταση της χώρας μας και είναι γεμάτη από απαράδεκτες κατηγορίες. Τα αναγκαία μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας στον πλαίσιο του νόμιμου αγώνα της κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως ο ISIS, το PKK/YPG, η FETO (Γκιουλενιστές) και το DHKP-C, παρουσιάζονται με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται πως για να κάνουν ορισμένα κράτη υποδείξεις στην Τουρκία, εν προκειμένω οι ΗΠΑ, θα πρέπει πρώτα να σταματήσουν να καταπατούν εκείνα τα δικαιώματα των πολιτών τους.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται συγκεκριμένα στο φλέγον για τον Ερντογάν θέμα του Φετουλάχ Γκιουλέν και αναφέρει: “Συγκεκριμένα, αγνοείται ο αγώνας κατά της ριζοσπαστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, FETO που επιχείρησε να αναλάβει την εξουσία εκ των έσω, εισχωρώντας σε κρατικούς οργανισμούς και τελικά κάνοντας μια αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος.
Δεν είναι συμπτωματική η επανάληψη των αφηγημάτων των τρομοκρατικών οργανώσεων και η αγνόηση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας από μια χώρα που φιλοξενεί την ελίτ της FETO (Γκιουλέν) και περιγράφει την υπόθεση ως «εσωτερική αντιπαράθεση».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: