Οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας εκκένωσαν πανεπιστήμια που ήταν υπό κατάληψη




Οι δυνάμεις της τάξης εκκένωσαν σήμερα το πρωί την πανεπιστημιούπολη και τη Σχολή Φιλολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νανσί, καθώς και κτίρια της πανεπιστημιούπολης του Σολσί στο Μπετς, που είχαν καταληφθεί από φοιτητές, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο της Λορένης.

«Από τις 06:00 πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα επιχείρηση εκκκένωσης της πανεπιστημιούπολης της Σχολής Φιλολογίας και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Νανσί και κτιρίων της Σχολής Καλών Τεχνών Φιλολογίας και Ξένων Γλωσσών και Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Σολσί στο Μετς», δήλωσε ο Νταβίντ Ντινέ, διευθυντής επικοινωνίας του πανεπιστημίου της Λορένης.

Τα κτίρια αυτά τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και πολλές εβδομάδες από φοιτητές που αντιτίθεται στον νόμο που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, εμποδίζοντας την πραγματοποίηση των μαθημάτων και οδηγώντας στη διεξαγωγή των εξετάσεων σε άλλα κτίρια.

Στο Νανσί η επιχείρηση εκκένωσης «πραγματοποιήθηκε από 50 μέλη της διαμερισματικής διεύθυνσης της δημόσιας ασφάλειας και αφορούσε 19 πρόσωπα. Ολοκληρώθηκε στις 07:00 και εκτυλίχθηκε συνολικά ήρεμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διαμερισματική υπηρεσία της υπηρεσίας Τύπου της διυπουργικής επιτροπής.

Ένα πρόσωπο συνελήφθη για στάση και ένα άλλο οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο Μετς, «πέντε πρόσωπα απομακρύνθηκαν ήρεμα ως επί το πλείστον χωρίς να προβάλουν αντίσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταβίντ Ντινέ.

Εξάλλου, το πανεπιστήμιο αποφάσισε το διοικητικό κλείσιμο της πανεπιστημιούπολης των Σχολών Φιλολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Νανσί, απαγορεύοντας την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

25/04/2018 18:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Νανσί, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: