Η Exxon Mobil αψηφά τον Ερντογάν και επιστρέφει στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ




Νέος κύκλος ερευνών ξεκινά στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ από τα ερευνητικά σκάφη που εχει εκμισθώσει η Exxon Mobil, ένα ακομη μήνυμα ότι ο αμερικανικός  πετρελαϊκός κολοσσός είναι  αποφασισμένος να αψηφίσει τις τουρκικές απειλές και να προχωρήσει τον ενεργειακό σχεδιασμό του.

Οι κυπριακές αρχές εξέδωσαν NAVTEX (153/18) με την  οποία αναγγέλλεται η διενέργεια περιβαλλοντικών ερευνών για το διάστημα από 10 Απρίλιου εως 10  Μαΐου στην περιοχή που θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμαστικές γεωτρήσεις από την Exxon Mobil στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Οι ερευνες αυτές αποτελούν συνέχεια εκείνων που πραγματοποίησαν τα δυο ειδικά σκάφη Med Surveyor  (το οποίο εχει επιστρέψει ηδη στο Λαύριο) και το Ocean Investigator  το οποίο εχει δέσει στην Λεμεσό.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι η κοινή στρατηγική σε κρίσιμα περιφερειακά ζητήματα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σαρίφ Ισμαήλ.

Σε ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης έγινε δεκτός από τον κ. Ισμαήλ και εξετάστηκε το ευρύ φάσμα διμερών σχέσεων και η κοινή στρατηγική αντίληψη σε κρίσιμα περιφερειακά ζητήματα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: