Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το φονικό στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο και οι έρευνες που συνεχίζονται, όπως και η ληστεία στην Αγλαντζιά που οδήγησε στο θάνατο ηλικιωμένη γυναίκα, μονοπωλούν τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης. Άλλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα είναι η νέα επίθεση σκύλου ροτβάιλερ, οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους ηγέτες ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ, η απόρριψη αγωγής κατά Δημήτρη Χριστόφια για το Μαρί και οι προωθούμενες αλλαγές στο σύστημα φορολογίας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Από φονικό σε φονικό» αναφέρεται σε νέο σοκ για την κυπριακή κοινωνία μετά το άγριο φονικό στον Στρόβολο, αφού χθες βρέθηκε φιμωμένη, δεμένη και νεκρή στο σπίτι της στην Αγλαντζιά η συνταξιούχος δασκάλα Αντρούλλα Βενέζη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τρίτη επίθεση μέσα σε δύο μήνες από σκύλο ροτβάιλερ. Αλλού αναφέρει ότι προωθείται φορολόγηση των ενοικιάσεων μέσω ιστοσελίδων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Αξεδιάλυτο μυστήριο για το διπλό φονικό» γράφει στο κύριο του θέμα ότι θα χρειασθεί τελικά πρόσθετος χρόνος ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί ανακριτές να έχουν εικόνα για το διπλό φονικό στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο που συγκλόνισε το παγκύπριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η εσωτερική διακυβέρνηση ήταν το «κυρίως πιάτο» στις χθεσινές επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ στο Προεδρικό. Αλλού γράφει ότι η Λεμεσός κινδυνεύει από σεισμό λόγω των παλιών και κακών κατασκευών στην παραλιακή.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τρέχουν να καλύψουν τα κενά», γράφει ότι νέο κύκλο ουσιωδών καταθέσεων που δεν έλαβαν επί πέντε μέρες υπέδειξε ο Εισαγγελέας στου ανακριτές για τη δολοφονία του ζεύγους στον Στρόβολο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δεν έχει αστική ευθύνη για το Μαρί, αφού απορρίφθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο η αγωγή της οικογένειας του πλοιάρχου Ιωαννίδη. Αλλού γράφει ότι φεύγοντας από τα κατεχόμενα ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου άφησε πίσω του δύο δοκιμασίες: κατ’ οίκον εργασία για λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το έγκλημα συγκλονίζει ολόκληρη την κοινωνία», γράφει ότι έντονες είναι οι συζητήσεις των τελευταίων 24ωρων ανάμεσα στους συγκλονισμένους πολίτες που ανησυχούν για το που οδεύουμε ως κοινωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πακετοποιημένη διαπραγμάτευση εισηγείται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Αλλού γράφει ότι γεμάτο παράθυρα φαίνεται ότι είναι το σύστημα φορολογίας, αφού η πολιτεία κλείνει συνεχώς τρύπες, αλλά αναφύονται ακόμα μεγαλύτερες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υποψία για δολοφονία στο θάνατο γυναίκας», ότι γυναίκα συνταξιούχος εκπαιδευτικός πέθανε αφού δέθηκε και φιμώθηκε στο σπίτι της στην Αγλαντζιά. Αλλού γράφει ότι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα μωσαϊκά της Κανακαριάς επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο και παρουσιάστηκαν σε ειδική τελετή την Δευτέρα στην Αρχιεπισκοπή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο ακόμα γυναίκες τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση σκύλου ροτβάιλερ.

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
24/04/2018 08:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: