Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης. Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι συνεχιζόμενες έρευνες για τη διπλή δολοφονία στο Στρόβολο και τη ληστεία εις βάρος ηλικιωμένης στην Αγλαντζιά, οι αντεγκλήσεις για το κτίριο της Βουλής, η επίσκεψη της Επιτροπής Περιβάλλοντος στις Θαλασσινές Σπηλιές , η συνάντηση ΠτΔ με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΝΙ και οι αποφάσεις για το Συνεργατισμό είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στις σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Υστατο χαίρε με άλυτο τον γρίφο» και γράφει ότι πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε το ζεύγος που βρέθηκε δολοφονημένο στο Στρόβολο την ίδια ώρα που διεξάγονται νέες έρευνες για το φονικό όπλο και ανοίγουν τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού για την εξέταση συγκλίσεων σε προγραμματικές θέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Επίσης η «Α» γράφει για αιφνίδια κάθοδο του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΝΙ και συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η πιτζάμα με το αίμα οδηγεί τους ανακριτές» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως εντοπίστηκε σημαντικότατο τεκμήριο, μια πιτζάμα με αίμα σύμφωνα με την εφημερίδα, που στάληκε για επιστημονικές εξετάσεις και αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το φονικό του Στροβόλου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Ανώτατο εξέδωσε νέο διάταγμα ακύρωσης της αστυνομικής έρευνας τους λογαριασμούς του ΟΠΑΠ. Επίσης ο «Π» αναφέρει ότι η Κομισιόν έστειλε αρνητική θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νέου γηπέδου στη Λεμεσό.

Κάτω από τον τίτλο «Γρίφος ακόμα τα ελατήρια» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει πως εφτά μέρες μετά το έγκλημα στο Στρόβολο δεν υπάρχουν ούτε κίνητρα, ούτε φονικό όπλο, ούτε και ύποπτοι και ότι χθες οι ανακριτές ξεκίνησαν να μιλούν με το στενό περιβάλλον των θυμάτων. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας καταθέτει σε δικαστήριο στην Κύπρο για διαφορά μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της Μητρόπολης Κύκκου για οικόπεδο που παραχώρησε για ανέγερση της Πρεσβείας της Ελλάδας. Επίσης αναφορά γίνεται στο ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ στα κατεχόμενα, σε χώρους εκσκαφών για οστά αγνοουμένων.

«Φτώχεια, στερήσεις για 100.000 Κύπριους» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας καταδεικνύει ότι η Κύπρος κατατάσσεται στις πρώτες έξι θέσεις με το ψηλότερο ποσοστό ατόμων που βιώνουν σοβαρές υλικές στερήσεις. Αλλού αναφέρει πως δεν εντοπίστηκε ακόμη το φονικό μαχαίρι του εγκλήματος στο Στρόβολο και ότι υπολείπεται ακόμη ανακριτικό έργο. Επίσης η «Χ» προβάλλει τα απεργιακά μέτρα στο νοσοκομείο Λεμεσού.

«Διαδηλώσεις αντιπάλων σε μάχη για τις Θαλασσινές Σπηλιές» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην επίσκεψη της επιτροπής Περιβάλλοντος στην Πάφο και τις εντάσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την ανέγερση στις Θαλασσινές Σπηλιές. Αλλού αναφέρει πως νεαροί στην Πάφο είναι ύποπτοι για θανάτωση ενός επτάμηνου κουταβιού. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση γεννητικών οργάνων σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Σήμερα αποφασίζεται η τύχη της ΣΚΤ» γράφει στο κύριό της θέμα ότι απόψε αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με το επενδυτικό ταμείο που θα επιλέξει η Ελληνική Τράπεζα για να αποκτήσει το υγιές κομμάτι της Συνεργατικής. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη της Υφυπουργού Ναυτιλίας που αναφέρει πως πόλος έλξης είναι η Κύπρος για ξένες ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσης η «Κ» αναφέρεται σε δηλώσεις του διευθυντής της εταιρείας που θα ανεγείρει το πάρκο κροδοκοδείλων στην Αχνα.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/04/2018 08:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: