Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης. Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η σύλληψη 33χρονου για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο και οι συνεχιζόμενες έρευνες της Αστυνομίας, η συνάντηση του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτζι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, οι εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού και οι συζητήσεις για το νέο κτίριο της Βουλής είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια”, με τίτλο στο κύριο της θέμα “Ξέρει τα πάντα και ξεκίνησε τις συλλήψεις”, γράφει πως η Αστυνομία ανακρίνει για το διπλό φονικό στον Στρόβολο 33χρονο, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει την ΥΚΑΝ σε υποθέσεις ναρκωτικών. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτζι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σημειώνοντας πως η ΕΝΙ είναι εδώ και παραμένει εδώ. Επίσης γράφει πως πάει καλά η ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού.

Ο “Πολίτης”, υπό τον τίτλο, γράφει στο κύριο του θέμα “Ο βασικός ύποπτος βρίσκεται στο κάδρο”, πως τις τελευταίες πινελιές βάζουν οι αστυνομικοί ανακριτές στο πλαίσιο των ερευνών για το διπλό φονικό στον Στρόβολο και πως η Αστυνομία προχώρησε σε “παράπλευρη” σύλληψη 33χρονου. Αλλού αναφέρει πως μέσα στο 2018 θα γίνει μόνο η γεώτρηση της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Αλλού αναφέρει πως η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση των καταγγελιών της ΟΠΑΠ Κύπρου εναντίον του Γενικού Ελεγκτή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

“Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο “Μία σύλληψη, πολλά τα γιατί” πως συνελήφθηκε 33χρονος που θεάθηκε στην περιοχή του διπλού φονικό στον Στρόβολο, αλλά δεν τοποθετείται εντός της οικίας. Αλλού αναφέρει πως στρέφονται ξανά στον λόφο ΠΑΣΥΔΥ για το κτίριο της Βουλής και ότι τα σχέδια είναι έτοιμα από χρόνια και προσαρμοσμένα στην προστασία των αρχαιότητων. Επίσης αναφέρει πως αναστάληκε η απεργία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και οι ωρομίσθιοι έδωσαν διορία μιας βδομάδας στο Υπουργείο Υγείας.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι του φονικού” γράφει, στο κύριο της θέμα, πως στη σύλληψη 33χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων για το διπλό φονικό προχώρησε χθες η Αστυνομία. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν εκατοντάδες οικογένειες ατόμων με αυτισμό, και πως η πολιτεία είναι ουσιαστικά απούσα. Επίσης γράφει για κούρσα για τρεις σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΣΚΤ, καθώς από τους οκτώ επενδυτές έμειναν τρεις.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Συνελήφθη ύποπτος σε σχέση με την υπόθεση του διπλού φόνου”, πως η Αστυνομία συνέλαβε χθες 33χρονο σε σχέση με το διπλό φονικό στη Λευκωσία την περασμένη βδομάδα. Επίσης αναφέρει πως ο CEO της ΕΝΙ Κλανούντιο Ντεσκάλτζι δήλωσε πως η εταιρεία είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση των σχεδιασμών της στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην αντιτρομοκρατική άσκηση που έγινε στη μαρίνα Λεμεσού.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
26/04/2018 08:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: