Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι αλληλοκατηγορίες των δύο αδελφών που συνελήφθησαν για την υπόθεση του φόνου του ζεύγους Ντίνας και Γιώργου Χατζηγεωργίου, στον Στρόβολο, είναι το κύριο θέμα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες. Προβάλλονται επίσης τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΔΗΣΥ για ανάδειξη των τριών του Αντιπροέδρων, καθώς και θέματα που αφορούν το Κυπριακό, το ΓεΣΥ και το νέο κτίριο της Βουλής.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Αλληλοδείχνονται ως οι φονιάδες» και γράφει ότι τα δύο αδέλφια – ύποπτοι παραδέχονται εμπλοκή, αλλά κατονομάζουν ο ένας τον άλλο ως τον δράστη του φονικού. Γράφει επίσης ότι Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργος Γεωργίου και Νίκος Νουρής είναι οι τρεις που εξελέγησαν στη θέση των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ. Αλλού αναφέρει ότι ένταση, αντεγκλήσεις, αλληλοκατηγορίες αλλά και πρωτόγνωρες ύβρεις σημειώθηκαν στην παγκοινοτική συγκέντρωση της Παρασκευής για το θέμα της δημιουργίας πάρκου κροκοδείλων, με την κοινότητα `Αχνας να παρουσιάζεται διχασμένη.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Ποιός κρατούσε το φονικό μαχαίρι;» γράφει ότι ο 33χρονος συλληφθείς για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο ισχυρίστηκε ότι ο δολοφόνος είναι ο ετεροθαλής 23χρονος αδελφός του, ενώ ο 23χρονος υποστήριξε ότι την ώρα της δολοφονίας ήταν εκτός του σπιτιού. Προβάλλει επίσης συνεντεύξεις του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΥ για το ΓεΣΥ. Ο «Π» γράφει επίσης ότι δεν υπάρχει περιορισμός στους κυνηγούς για τον αριθμό πουλιών που μπορούν να θηρεύσουν.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «`Εχουν σημάδια και οι τρεις» και γράφει ότι τα τρία άτομα που συνελήφθησαν για το μακελειό στον Στρόβολο είχαν μώλωπες που υποδεικνύουν πιθανή πάλη. Προβάλλει επίσης το θέμα της ανέγερσης νέας Βουλής και γράφει ότι περνούν τα χρόνια και αυξάνονται τα εκατομμύρια, από 30 στα 71, αλλά κτίριο της Βουλής ακούμε και κτίριο της Βουλής δεν βλέπουμε. Γράφει επίσης ότι επιπλοκές και όχι λύσεις αναμένονται μετά τις τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Η κυριακάτικη «Χαραυγή» με τίτλο «Αδελφικά…μαχαιρώματα για διπλό φονικό» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι σοκαρισμένη η κοινή γνώμη συνεχίζει να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις γύρω από το διπλό φονικό στον Στρόβολο. Προβάλλει επίσης την εθελοντική δράση και προσφορά του Σωκράτη Ρωσσίδη και της ομάδας του σε πληθυσμούς της Ασίας και της Αφρικής. Προβάλλει επίσης την είδηση του ΚΥΠΕ ότι δύσκολο αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι λόγω πυρκαγιών.

Η αγγλόγλωση «Sunday Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Γνωστή παραλία υπό ομηρία» γράφει ότι στην παραλία στον Κόλπο των Κοραλλίων δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες, λόγω διαμάχης των δημοτικών αρχών με τους εργολάβους στην περιοχή. Προβάλλει επίσης το Limassol Street Life Festival που πραγματοποιήθηκε χθες στις οδούς Σαριπόλου και Αθηνών. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στο θάνατο του νήπιου `Αλφι `Εβανς στη Βρετανία που νοσηλευόταν σε ημικωματώδη κατάσταση, και οι γονείς του ζητούσαν να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή που λάμβανε, παρά την αντίθετη άποψη των γιατρών.

«Η Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο στο κύριο του θέμα «`Εγκλημα με πρωτόγνωρες προεκτάσεις» γράφει ότι έντεκα μέρες μετά το διπλό φονικό που συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη, οι εξελίξεις δίνουν μια εικόνα αντίστροφης μέτρησης εξιχνίασης της περίπλοκης και ιδιάζουσας εγκληματικής ενέργειας στον Στρόβολο. Προβάλλει επίσης τη συνάντηση μετά από 65 χρόνια ηγετών της Βορείου και Νοτίου Κορέας. Επίσης αναφέρει ότι η Ελληνική Τράπεζα, το επενδυτικό ταμείο του Bob Diamond, Atlas Merchant Capital, το επενδυτικό ταμείο Lone Star Funds και το Apollo Investment Fund εκφράζουν ενδιαφέρον για το καλό κομμάτι της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «’Αδελφοκτόνος’ πόλεμος για το φονικό» και γράφει ότι υπό κράτηση βρίσκονται ένας 33χρονος, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, καθώς και η 21χρονη συμβία του τους οποίους ο πρώτος ενέμπλεξε στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας στον Στρόβολο. Οι δύο αδελφοί ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τη διάπραξη του εγκλήματος. Αλλού αναφέρει ότι σε ορμητήριο για την υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία.

ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
29/04/2018 10:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: