Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η πορεία των ερευνών για εξιχνίαση της δολοφονίας ζεύγους, που βρέθηκε μαχαιρωμένο στην οικία του στο Στρόβολο, το ότι οι κυπριακές αρχές κέρδισαν το στοίχημα της εξάλειψης της εποχικότητας στον κυπριακό τουρισμό, καθώς και οι πληροφορίες για τις αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις και τις πωλήσεις δανείων, είναι τα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κερδίσαμε το στοίχημα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι παρελθόν αποτελεί για την Κύπρο η νεκρή τουριστικά χειμερινή περίοδος και σημειώνει ότι παλιά τα ξενοδοχεία έκλειναν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο/Απρίλιο, αφού ο τουρισμός στους μήνες αυτούς ήταν ανύπαρκτος, ενώ τώρα μένουν όλα ανοιχτά όλους τους μήνες του χρόνου. Αλλού γράφει χαρακτηρίζει ψίχουλα το ύψος της βοήθειας που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για όσους στρατιώτες που λόγω της τουρκικής εισβολής υπηρέτησαν περισσότερους από 24 μήνες στρατιωτική θητεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αντιδράσεις για την επιθυμία του Προέδρου της Βουλής για ανέγερση του νέου κτιρίου του σώματος εκτός του κέντρου της Λευκωσίας.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Εξέτασαν τον 15χρονο οι τρεις ιατροδικαστές» και γράφει ότι ο 15χρονος γιος του ζεύγους Χατζηγεωργίου, που βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι τους, υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση και σημειώνει ότι η Αστυνομία δεν πήρε ούτε χθες κατάθεση από τον 15χρονο, αφού επιθυμεί να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα ευρήματα. Αλλού αναφέρεται στην ταλαιπωρία των οδηγών την Κυριακή λόγω αποκλεισμού του κυκλικού κόμβου της Ριζοελιάς για δύο ώρες από το νεοσύστατο κόμμα των κυνηγών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έτοιμος να μελετήσει την πιθανότητα απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών νοουμένου ότι η Αθήνα ελευθερώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο, παρουσιάζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μίλησε η σκηνή του φονικού» αναφέρεται στη δολοφονία του Γ. Χατζηγεωργίου και Ν. Σεργίου στο σπίτι τους και σημειώνει ότι σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ανακριτών και ακολούθως θα ζητηθεί η έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος χθες υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση. Αλλού αναφέρεται στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκλήθηκε όταν μέλη του Κόμματος Αγανακτισμένων Κυνηγών απέκλεισαν τον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιάς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το χορό των αναβαθμίσεων της κυπριακής οικονομίας φαίνεται να άνοιξε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος αναβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής το κυπριακή μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Εκποιήσεις εξπρές ‘ψήνει’ το ΥΠΟΙΚ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι πέντε αλλαγές για επίσπευση των εκποιήσεων αλλά και μέτρα για διευκόλυνση της διαδικασίας πώλησης δανείων «ψήνει» το Υπουργείο Οικονομικών με την Κεντρική Τράπεζα και τα πιστωτικά ιδρύματα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι στις αντιδράσεις των από τα κόμματα της αριστεράς στην ε/κ και τ/κ κοινότητα για τις φερόμενες τοποθετήσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για λύση συνομοσπονδίας και σημειώνει ότι η κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος. Αλλού, αναφέρεται στη «ματωμένη πορεία επιστροφής των Παλαιστινίων», που διεκδικούν επιστροφή των όσων εκδιώχθηκαν από τη γη τους και στη δολοφονία άλλων τεσσάρων παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και ενός 14χρονου, κατά τα επεισόδια στην Λωρίζα της Γάζας.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα

 ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/04/2018 07:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: