Η επάνοδος των Ηνωμένων Πολιτειών στην εποχή του Ντ. Τράμπ: Ο “τρελός” τελικά αποδίδει…




Σχόλιο Δημήτρης Γ. Απόκης

Σήμερα το πρωί ο πλανήτης ξύπνησε βλέποντας τις φωτογραφίες και τα πλάνα, από την ιστορική συνάντηση των ηγετών της Βόρειας Κορέας. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπει κανείς των Κίμ και τον Πρόεδρο Μούν να περνούν την τσιμεντένια γραμμή, στην DMZ, για την ιστορική αυτή συνάντηση, τη στιγμή μάλιστα που πρώτη φορά μετά τον πόλεμο της Κορέας, ηγέτης του Βορρά, περνά σε έδαφος της Νότιας Κορέας.

Όσο και να θέλουν κάποιοι να το αποσιωπήσουν η σκιά του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ, πέφτει βαριά στο ιστορικό αυτό γεγονός και πρέπει να του πιστωθεί η πραγματοποίηση του.

Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι των περισπούδαστων αναλύσεων που στόλιζαν των Αμερικανό Πρόεδρο, με κοσμητικά επίθετα του τύπου, τρελός, πολεμοχαρής, επικίνδυνος, κινδυνολογώντας ότι οδηγεί τον πλανήτη στο  πυρηνικό όλεθρο.

Παρόλα αυτά η αταλάντευτα σκληρή στάση του απέναντι στον Κίμ και το καθεστώς του, που είχαν συνηθίσει να παίζουν τη διεθνή κοινότητα στο γήπεδο του τρόμου, μαζί με την έξυπνη μυστική διπλωματία της αποστολής του νέου Υπουργού Εξωτερικών, Μάϊκ Πομπέο, πριν καν αναλάβει στη Βόρεια Κορέα για να συναντήσει τον Κίμ, οδήγησε στην σημερινή ιστορική συνάντηση και στο, όπως όλα δείχνουν, επόμενο μεγάλο βήμα, τη μέχρι πριν λίγες εβδομάδες σενάριο επιστημονικής φαντασίας συνάντηση του ίδιου του Προέδρου Τράμπ, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, και την οριστική αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου της Κορέας.

Στο διάστημα πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο πλανήτης βρίσκονταν, με ευθύνη της υποτονικής και επικίνδυνης εξωτερικής πολιτικής Ομπάμα, στα πρόθυρα ανάφλεξης σε διάφορα σημεία αιχμής. Η αναπάντεχη για το διεθνές σύστημα εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ, στην Προεδρία των ΗΠΑ, προκάλεσε ένα μπαράζ κινδυνολογίας ότι οδηγούμαστε σε Αρμαγεδδών, λόγω το επικίνδυνου τρελού που κάθισε στο Οβάλ Γραφείο.

Ένα χρόνο μετά, και οι ηγέτες της Βόρειας και Νότιας Κορέας, συναντιούνται συζητώντας αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου, είναι στα σκαριά, συμπληρωματική συμφωνία για το Ιράν, στη Μέση Ανατολή γίνεται σοβαρή δουλειά στο παρασκήνιο, και στο διεθνές εμπόριο αρχίζει σιγά, σιγά να επέρχεται μια ισορροπία, στα πλαίσια της πολιτικής του Αμερικανού Προέδρου.

Αυτός είναι ο τρελός και επικίνδυνος Τράμπ, που ακόμη και σήμερα το σύστημα το οποίο οδήγησε τον πλανήτη στο χάλι που το παρέλαβε ο Αμερικανός Πρόεδρος, τον μάχεται λυσσαλέα σβήνει φωτιές και μάλιστα χωρίς να πέσει τουφεκιά.

Τόσο δύσκολο είναι να το αποδεχθούν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: