Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ENI κ. Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία. ΓΤΟ , Σ. Ιωαννίδης

Η ΕΝΙ ξεκινά μέσα στο χρόνο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας

Η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στην Λευκωσία από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ως γνωστόν, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ΕΝΙ, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν μπόρεσε να κάνει ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 3.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της ΑΟΖ. Οι γεωτρήσεις, είπε, θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019. Για το οικόπεδο 6 ο διευθυντής της ΕΝΙ είπε ότι χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αίγυπτο και ενδεχόμενος να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

25/04/2018 13:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Be the first to comment on "Η ΕΝΙ ξεκινά μέσα στο χρόνο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*