Η Αστυνομία έχει διαμορφώσει κάποια εικόνα για το φόνο στο Στρόβολο, λέει ο Αγγελίδης




Η Αστυνομία κατέχει κάποιες απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων σε σχέση με την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους στον Στρόβολο, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Λεμεσό ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η ανακριτική ομάδα έχει διαμορφώσει κάποια εικόνα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει οπουδήποτε ενδεχόμενο.

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, λαμβάνονται συνεχώς καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα και βεβαίως αξιολογούνται όλα τα δεδομένα και στοιχεία, οι οποιεσδήποτε πληροφορίες υπάρχουν ή διαβιβάζονται στις αρχές σε σχέση με την υπόθεση.

«Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων, ενώ γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει και, βεβαίως, είμαστε πολύ προσεκτικοί στη δημοσιοποίηση στοιχείων, παρόλο που σίγουρα σε αριθμό ερωτημάτων υπάρχουν απαντήσεις σε σχέση με την υπόθεση», είπε.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι έχει κληθεί ιατροδικαστής από την Ελλάδα για να γίνει μια δεύτερη νεκροτομή και έχει γίνει επίσης αυτοψία στη σκηνή.

Εκείνο το οποίο έχει σημασία, τόνισε, είναι ότι από πλευράς αστυνομίας γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει και ζήτησε από τα ΜΜΕ να είναι προσεκτικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων ή και πληροφοριών, καθώς μπορεί να επηρεάσουν τις ανακρίσεις που είναι σε εξέλιξη, καθώς και άλλα ευαίσθητα θέματα.

«Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει δημοσιοποίηση κάποιων πληροφοριών στο διαδίκτυο», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά θα πρέπει να επιβεβαιώνονται ή ότι ισχύουν, είπε.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες, όπως είπε, θα συνεχίσουν όπως έχουν αρχίσει από την πρώτη στιγμή και το θέμα αξιολόγησης του ανακριτικού έργου, διότι όπως σημείωσε, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με τις έρευνες που γίνονται. Γίνεται μια συνεχής αξιολόγηση και βεβαίως υπάρχει ενημέρωση ως προς τις έρευνες και τις οποιεσδήποτε ενέργειες θα γίνουν, έχοντας υπόψη τη σοβαρότητα του γεγονότος.

Χθες, όπως είπε, έγινε μια πλήρη αξιολόγηση του ανακριτικού έργου το οποίο είχε γίνει, σε συνδυασμό με τις έρευνες και εξετάσεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας έγινε ανασκόπηση του ανακριτικού έργου και βεβαίως συζητήθηκε η υπόθεση και οι έρευνες που είχαν γίνει μέχρι στιγμής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι όπως είπε και η ανακριτική ομάδα που διερευνά την υπόθεση.

Ερωτηθείς κατά ποσό η αστυνομία έχει καταλήξει στα ελατήρια του φόνου ή αν έχει απορρίψει κάποια ενδεχόμενα, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι έχει διαμορφωθεί μια εικόνα χωρίς να απορρίπτεται οτιδήποτε άλλο.

«Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται, παρόλο που βεβαίως υπάρχουν θέματα και ερωτήματα, τα οποία έχουν απαντηθεί», σημείωσε. Όμως, πρόσθεσε δεν είναι προς δημοσιοποίηση. «Η διερεύνηση μιας σοβαρής υπόθεσης δεν συνεπάγεται και δημοσιοποίηση συγκεκριμένων πτυχών της υπόθεσης».

Είναι αντιληπτό όπως είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση της κοινής γνώμης και του κόσμου και είναι μια υπόθεση που απασχολεί και όλοι ενδιαφέρονται, όμως η αστυνομία έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό ρόλο, να διερευνήσει αυτή τη σοβαρή υπόθεση όπως πρέπει και με ιδιαίτερη προσοχή, κατέληξε.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/04/2018 16:03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: