Γιώργος Μπαλταδώρος: Ένας φύλακας-άγγελος του Αιγαίου που “έφυγε” την ώρα του καθήκοντος (video)




Ο ηρωικός πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Γιώργος Μπαλταδώρος, υπηρετούσε στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού που έχει τη βάση της στη Σκύρο ήταν 34 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Γεννημένος  στις 3 Ιουνίου 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας, ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, θεωρείτο από τους πλέον έμπειρους πιλότους καθώς είχε 10ετή εμπειρία.
Το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 κατέπεσε 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και ενώ επέστρεφε μαζί με ακόμα ένα του ίδιου τύπου στο αεροδρόμιο της αεροπορικής βάσης. Τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής του δεύτερου αεροσκάφους ενημέρωσε στις 12:15 ότι το δεύτερο Mirage αγνοείται. Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν εντολή να σπεύσουν στο σημείο της πτώσης.

Το ζεύγος των αεροσκαφών είχε απογειωθεί λίγα λεπτά νωρίτερα για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο, ωστόσο η επέμβασή τους δεν χρειάστηκε μιας και τα τουρκικά αεροσκάφη εγκατέλειψαν την παραβίαση πολύ νωρίτερα.

Μόλις έγινε γνωστή η πτώση του αεροσκάφους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις – όπως μετέδωσε και η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου – ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρχε τουρκικό σκάφος στην περιοχή».

Ο ηρωικός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορία, Γιώργος Μπαλταδώρος - Πηγή: Facebook
Ο ηρωικός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορία, Γιώργος Μπαλταδώρος – Πηγή: Facebook

Λόγω της κρισιμότητας των ημερών ενημερώθηκε άμεσα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ άμεσα ανώτατες στρατιωτικές πηγές θέλοντας να προλάβουν την όποια φημολογία απέκλειαν το ενδεχόμενο εμπλοκής.

Τελικά στις 15:30 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι ο χειριστής Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του.

Ο σμηναγός, Γιώργος Μπαλταδώρος, είχε μιλήσει στην εκπομπή “Με Αρετή και Τόλμη” για την ετοιμότητα αλλά και το υψηλό ηθικό των συναδέλφων του σε αφιέρωμα για την 331 Μοίρα Παντός Καιρού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: