Γελοίες οι κατηγορίες κατά του Μπράνσον, λέει η Ουάσιγκτον και προειδοποιεί την Άγκυρα




Απειλητικές βολές εναντίον της Τουρκίας εκτοξεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα του Αμερικανού πάστορα ‘Αντριου Μπράνσον που πλέον βάζει στο τραπέζι το θέμα των κυρώσεων και προειδοποιεί ξεκάθαρα την ‘Αγκυρα πως θα υπάρχουν «συνέπειες» για το συγκεκριμένο θέμα.

Μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, ο βοηθός υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για την Ευρώπη και την Ευρασία, Γουές Μίτσελ, έστειλε για πρώτη φορά καθαρό μήνυμα, υποστηρίζοντας πως ο ‘Αντριου Μπράνσον είναι «ξεκάθαρα αθώος». Μάλιστα πρόσθεσε πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθεί στενά το θέμα και βρίσκεται σε συνεννόηση με το Κογκρέσο για να προετοιμάσει «όλα τα πιθανά μέτρα» στην περίπτωση που ο πάστορας δεν αφεθεί ελεύθερος.

«Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως έχουν ένα άρτιο σύστημα δικαιοσύνης, η δίωξη του, όμως, δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι για γέλια».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Γουές Μίτσελ έρχεται μια μέρα μετά από σχετικό τουιτ που έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο όποιο είχε υποστηρίξει πως ο Μπράνσον είναι ένας «εξαιρετικός χριστιανός ηγέτης στις ΗΠΑ» που «διώκεται στην Τουρκία χωρίς κανέναν λόγο».

Ο πενηντάχρονος ευαγγελιστής πάστορας αρνείται τις κατηγορίες που το βαρύνουν και αν κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί ως και σε 35 χρόνια φυλάκισης.

18/04/2018 21:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή μας Π. Κασφίκη
Ουάσινγκτον , United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: