Εξετάζουμε την αγορά ακόμα δύο φρεγατών, λέει ο Κουβέλης: Ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ισχύ




Στο θέμα της απόκτησης μέσω χρονομίσθωσης των δύο γαλλικών φρεγατών αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής” ο Φώτης Κουβέλης

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να ενισχύει συνεχώς την αποτρεπτική της δύναμη και τονίζει:

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών. Εκείνο που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να υπηρετεί συνεχώς μία διαδικασία ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δύναμης. Εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το 2004 η υπόθεση – για παράδειγμα – της αναβάθμισης κάποιων αεροπλάνων που έχουμε. Πρέπει να γίνει; Κατά τη γνώμη μου ναι. Αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην ανταγωνιστική κούρσα των εξοπλισμών. Οι δύο φρεγάτες που μιλάμε και που έχουν σχέση με το leasing (μτφ. Χρονομίσθωση) δεν είναι απόφαση της περασμένης εβδομάδας. Έχει προηγηθεί μία ολόκληρη διαδικασία. Υπάρχει και μελετάται ένα άλλο στάδιο το οποίο θα είναι η αγορά άλλων δύο φρεγατών. Μάλλον όχι με τη διαδικασία του leasing. Αλλά δεν μπορώ να προτρέξω , δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια, γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις”.

Στο θέμα της μίσθωσης των δύο φρεγατών αναφέρθηκε και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας λέγοντας πως είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με την Αθήνα ώστε να κλείσει η συμφωνία και οι φρεγάτες αυτές να δώσουν επιπλέον ισχύ στο Πολεμικό μας Ναυτικό στο Αιγαίο.

22/04/2018 11:08
ΥΠΕΘΑ/Δνση Ενημέρωσης
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: