Επιζών του μακελειού στο Πάρκλαντ “γκρεμίζει” με ένα tweet μία εκπομπή του Fox News




Έκπληκτοι οι τηλεθεατές του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Foxnews είδαν στο Twitter μια ανακοίνωση της διάσημης τηλεπαρουσιάστριας Λορα Ινγκραμ οτι φεύγει αιφνιδίως για Πασχαλινές διακοπές και η εκπομπή της δεν θα μεταδοθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ο γιός μου με έπεισε να πάμε διακοπές» έγραψε η Λόρα Ιγκραμ στο Twitter .

Η είδηση θα είχε περάσει στα ψιλά αν η τηλεπαρουσιάστρια δεν ειχε βρεθεί πριν τρεις ημέρες στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης με τον 17χρονο μαθητή Ντέιβιντ Χογκ -έναν από τους επιζώντες του μακελειού στο σχολείο του Παρκλαντ ,στη Φλόριντα .Εναν τελειόφοιτο μαθητή που μετά τη δολοφονία 17 ανθρώπων στο Παρκλαντ πρωτοστατεί στο κίνημα για την απαγόρευση των όπλων στην Αμερική.

Οπως αποκάλυψε μάλιστα ο ίδιος την περασμένη Τρίτη σε συνέντευξή του ορισμένα κολέγια αρνήθηκαν να τον δεχθούν να συνεχίσει τις σπουδές του ακριβώς λόγω της δράσης του αυτής. Αισθάνθηκε θλιβερά, όπως είπε, όταν πήρε επιστολές απόρριψης από πολλά κολλεγίων.

Εδώ παρενέβη η τηλεπαρουσιάστρια του Foxnews τουιτάροντας σχόλιο συντηρητικού περιοδικού που χαρακτήριζε τον νεαρό μαθητή ως «προβοκάτορα κατά των δικαιωμάτων των όπλων». Η Ιγκραμ έγραψε μάλιστα περιχαρής ότι ο Χογκ δεν έχει γίνει δεκτός από τέσσερα κολέγια στην Καλιφόρνια στα οποία είχε υποβάλει αίτηση και για αυτόν δήθεν τον λόγο μετέχει στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά των όπλων.

Η απάντηση του μαθητή

Ποιά ήταν η απάντηση του μαθητή; Έγραψε στο Twitter τον κατάλογο των 12 εταιριών που διαφημίζονται στην εκπομπή “The Ingraham Angle” της τηλεπαρουσιάστριας και έστειλε το εξής μήνυμα στους σχεδόν 700.000 followers του:

“Επιλέξτε έναν αριθμό από το 1-12 και επικοινωνήστε με την εταιρεία που αντιστοιχεί, για να διαμαρτυρηθείτε”. Το έκαναν χιλιάδες άνθρωποι. Το αποτέλεσμα;

Οι 12 διαφημιζόμενες εταιρίες απέσυραν αμέσως τις διαφημίσεις τους από το κανάλι με αποτέλεσμα το Fox να χάσει μεγάλα ποσά. Μεταξύ των εταιριών που «άκουσαν» τον μαθητή ειναι οι Johnson & Johnson, Nestlé, Hulu, Josh A. Bank, Jenny Craig, Ruby Tuesday και Miracle-Ear.

Το κανάλι υποχρέωσε την Ιγκραμ να ζητήσει συγγνώμη από τον μαθητή αλλά ο Χογκ δεν την έκανε δεκτή. «Απλώς θέλεις να περισώσεις τις διαφημίσεις» ήταν η απάντησή του στο Twitter .

«H κίνηση των διαφημιζόμενων εταιριών να αποστασιοποιηθούν αποδεικνύει την επιρροή που έχουν αποκτήσει οι φοιτητές του Παρκλαντ. Οι εταιρείες φοβούνται ότι θα γίνουν οι παράπλευρες απώλειες σε αυτή την σκληρή αντιπαράθεση» έγραψε η Ουάσινγκτον Ποστ .

Και φυσικά μετά από όλα αυτά η Ιγκραμ πήρε …πασχαλινή άδεια. Και όπως ανακοίνωσε το Fox ήταν …προγραμματισμένη.

01/04/2018 09:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: