Επίθεση Τσελίκ στην Κομισιόν για την έκθεση-χαστούκι: Οι Ευρωπαίοι όμηροι της Κύπρου




Πόνεσε την Άγκυρα  η έκθεση- καταπέλτης  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, γεγονός που αποδεικνύουν οι οργισμένες  δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.  Είναι χαρακτηριστική η δήλωση  του υπουργού υπεύθυνου για ευρωπαϊκά θέματα Ομέρ Τσελίκ  ο οποίος υποστήριξε ότι  η Ευρώπη ει ναι όμηρος της  Κύπρου προσθέτοντας  ότι θα γράψει επιστολή στην Κομισιόν.

¨Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Κυπριακού Πρακτορείου στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου  ο κύριος Τσελίκ  ισχυρίστηκε  ότι η έκθεση δεν είναι αντικειμενική και συνέχισε τις προκλήσεις λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η Κύπρος να παίρνει μόνες της αποφάσεις στην περιοχή

Σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η έκθεση απέχει από το να ενθαρρύνει την προσέγγιση. “Όσο για την Κύπρο συνεχίζει να είναι άνευ αρχών. Μια τόσο μεγάλη ΕΕ είναι όμηρος της νότιας Κύπρου. Αυτό που λέμε αλληλεγγύη της γειτονιάς είναι αντίθετη με τις αξίες της ΕΕ”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “δεν τίθεται θέμα η νότια Κύπρος να παίρνει αποφάσεις μόνη της στην περιοχή”.

“Όσο για την Κύπρο συνεχίζει να είναι άνευ αρχών. Μια τόσο μεγάλη ΕΕ είναι όμηρος της νότιας Κύπρου. Αυτό που λέμε αλληλεγγύη της γειτονιάς είναι αντίθετη με τις αξίες της ΕΕ”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “δεν τίθεται θέμα η νότια Κύπρος να παίρνει αποφάσεις μόνη της στην περιοχή”.

“Εμείς δεν φοβόμαστε την κριτική, αλλά εδώ δεν βλέπουμε μια κριτική γραμμένη με αντικειμενική γλώσσα”, δήλωσε ο Τσελίκ. Η ΕΕ δεν έχει καταλάβει την απειλή που υπάρχει από την οργάνωση Γκιουλέν, σημείωσε, και ανέφερε ότι σκέφτεται να γράψει επιστολή στην Κομισιόν.

“Το να μην ανοίξουν τα κεφάλαια σημαίνει ότι δεν υπάρχει δέσμευση στη συμφωνία της 18ης Μαρτίου. Δεν υπάρχει μια δίκαιη και στη βάση αρχών προσέγγιση”, είπε.

Πηγη: ΚΥΠΕ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: