Επιτακτική η ανάγκη μιας εθνικής στρατηγικής και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το Ρ.ΕΥ.Μ.Α.




Την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες πράξεις για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής ασφάλεια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση (Ρ.ΕΥ.Μ.Α.) με αφορμή τον άδικο χαμό του του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου αλλά και την κράτηση των δύο Ελλήνων στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Στην ανακοίνωση, αφού τονίζεται η ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής και συνεννόησης επισημαίνονται οι παράγοντες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

– Η ανατροπή της παραδοσιακής ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας (το περίφημο 7 προς 10 ανήκει στο παρελθόν)
– Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, δεν της επιτρέπει να επιδιώξει εκ νέου την ισορροπία αυτή
– Η Τουρκία οξύνει συνεχώς τη ρητορική και τις παράνομες ενέργειές της σε βάρος της χώρας μας, χωρίς η Ελλάδα να προβαίνει σε καμία πρωτοβουλία προς την Ατλαντική Συμμαχία, όπου και οι δυο χώρες μετέχουν
– Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υφίσταται γενικευμένη αναταραχή
– Υπάρχουν εστίες αποσταθεροποίησης στα βόρεια σύνορά μας

Συνεπώς η σταθερά που επί δεκαετίες κάλυπτε τα εθνικά μας θέματα, αναφέρει το Ρ.ΕΥ.Μ.Α, περί «απαραβίαστου των συνόρων» φαίνεται να αναθεωρείται de facto.

Η Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση (Ρ.ΕΥ.Μ.Α.) θεωρεί ότι προϋπόθεση για όλων των μορφών τις Ελευθερίες, που αποτελούν κατάκτηση του σύγχρονου ανθρώπου, είναι η εθνική ανεξαρτησία κι η εδαφική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: