Επι μιάμιση ώρα ενημέρωνε ο Κοτζιάς τον Κουτσούμπα για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντάται στον Περισσό με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, Δευτέρα 2 Απριλίου 2018. Σειρά επαφών με επικεφαλείς και εκπροσώπους κομμάτων ξεκίνησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να τους ενημερώσει για την εξελίξεις στο Σκοπιανό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Χωρίς δηλώσεις τελείωσε η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Eπιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και εκτός από το θέμα των Σκοπίων που ήταν βασικό στην ατζέντα η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα αρμοδιότητας του κυρίου Κοτζια. Οι δύο άντρες συζήτησαν την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών αλλά και τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΚΚΕ, συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. και κοινοβουλευτικός εκρπρόσωπος.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΚΕ αναφέρεται

“Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 2 Απρίλη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τις ηγεσίες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Νίκο Κοτζιά για τις θέσεις του Κόμματος, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών”.

02/04/2018 14:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: