“Ενωθείτε κατά των ΗΠΑ”, το κάλεσμα του Χαμενεΐ στους απανταχού μουσουλμάνους




Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κάλεσε σήμερα τα μουσουλμανικά έθνη να ενωθούν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας πως η Τεχεράνη δεν θα παραδοθεί ποτέ στο «μπούλιγνκ», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

«Το ιρανικό έθνος έχει αντισταθεί με επιτυχία στις ψευτοπαλικαρίστικες προσπάθειες της Αμερικής και άλλων αλαζονικών δυνάμεων και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε… Όλα τα μουσουλμανικά έθνη θα πρέπει να αντιτεθούν ενωμένα στην Αμερική και σε άλλους εχθρούς», δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η ανώτατη αρχή του Ιράν επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή είπε την Τρίτη ότι κάποιες χώρες στη Μέση Ανατολή «δεν θα αντέξουν ούτε μία εβδομάδα» χωρίς την προστασία των ΗΠΑ.

«Τέτοια σχόλια είναι ταπεινωτικά για τους μουσουλμάνους… Δυστυχώς στην περιοχή μας διεξάγεται ένας πόλεμος ανάμεσα σε μουσουλμανικές χώρες. Οι οπισθοδρομικές κυβερνήσεις κάποιων μουσουλμανικών χωρών πολεμούν με άλλες χώρες», είπε ο Χαμενεΐ.

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία έχουν εμπλακεί εδώ και χρόνια σε έναν πόλεμο δι΄αντιπροσώπων, ανταγωνιζόμενοι για την κυριαρχία σε μια περιοχή από το Ιράκ μέχρι τη Συρία και από τον Λίβανο μέχρι την Υεμένη.

26/04/2018 12:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Τεχεράνη, Ιράν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: