Έλληνες στρατιώτες: Να μας αξιώσει ο Θεός να ελευθερωθούμε, να μεταβούμε στο Πατριαρχείο




Συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας, είχε σήμερα ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, κ.κ. Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τους δύο Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του:
“Μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο (σήμερα) τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Αγγελο, για να τους πει το «Χριστός Ανέστη» και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως συζήτησε για περίπου μία ώρα με τους δύο Έλληνες στρατιώτες, τους κοινώνησε, ενώ μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Οι στρατιώτες από την πλευρά τους, εξέφρασαν την επιθυμία τους να τους αξιώσει ο Θεός, να αποφυλακιστούν και να μεταβούν στο Πατριαρχείο, για να φιλήσουν το χέρι του κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο μητροπολίτης μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κατάσταση της υγείας τους, είναι πολύ καλή.

«Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας», σημείωνε χθες ο Πατριάρχης.

ΠΗΓΗ: Τηλεόραση ΣΚΑΪ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: