Ευχές απ’ όλους για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Γενναιότητα και ήθος…




Με τη σκέψη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον Νίκο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, που βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης, όλοι, πολιτική ηγεσία, εκκλησία και λαός, θα εορτάσουν την Ανάσταση.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών συνάντησαν τα παιδιά τους στις τουρκικές φυλακές. Λόγω των εορτών του Πάσχα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη των δύο στρατιωτικών, η τύχη των οποίων είναι κυριολεκτικά στα χέρια του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Για πρώτη φορά, οι γονείς είδαν τα παιδιά τους, χωρίς να τους χωρίζει το διαχωριστικό τζάμι, μια δυνατότητα που δίνεται από τον κανονισμό των φυλακών μια φορά το μήνα.

Πριν το επισκεπτήριο, οι οικογένειες των στρατιωτικών βρέθηκαν στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη που κρατείται μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη και του ζήτησε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τον πατέρα του στρατιωτικού, ότι η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Αλ. Τσίπρας: Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» αναφέρει σε μήνυμά του και σε προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, με δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, απευθυνόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς -τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.

O Πρωθυπουργός στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Χθες, τα δύο παιδιά επισκέφθηκαν οι γονείς τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε άλλωστε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

«Ο Εσταυρωμένος Ιησούς να είναι κοντά με τους φυλακισμένους στρατιώτες»

«Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές», ευχήθηκε από την Αλεξάνδρεια ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατά την Ακολουθία των παθών στον κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Και προσέθεσε:

«Κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους»

Κατά τη συγκινητική τελετή, που παρακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων και πολλοί πάροικοι, ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου κατέληξε:

«Ο Εσταυρωμένος Χριστός να είναι πάντα κοντά σας, στο δρόμο σας, στην παροικία μας, στο Γενικό μας Προξενείο, στην Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, σε όλα τα σωματεία και τους Οργανισμούς».

Κικίλιας: Κουράγιο και Δύναμη

Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης εύχεται ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο τουίτερ.

«Μεγάλη Παρασκευή και οι δύο στρατιωτικοί μας φυλακισμένοι των Τούρκων στην Αδριανούπολη για 36η μέρα. Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους» τονίζει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: