Έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία οι ανακριτές: Αναζητούν τον δολοφόνο στην Κύπρο




Μάχη με το χρόνο δίνει η αστυνομία σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσει το στυγερό διπλό φονικό στο Στρόβολο με θύματα τον 60χρονο καθηγητή μαθηματικών Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονο σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, υπάλληλο της Κεντρικής Τράπεζας. Η αστυνομία έχει αρχίσει να διαμορφώνει εικόνα για το άγριο φονικό και θεωρεί ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με τη Νατάσα Χριστοφόρου του TV-ONE:

Πρόσωπο κλειδί ο 15χρονος γιος του ζεύγους και μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, η κατάθεση του οποίου, πιστεύεται ότι θα ρίξει φως στην υπόθεση που συνεχίζει να συγκλονίζει την Κύπρο και όχι μόνον.

Στις 11 το πρωί μέλη του εγκληματολογικού του Αρχηγείου Αστυνομίας έσπευσαν ξανά στην οικία και διενήργησαν νέες έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το φονικό όπλο, το οποίο όπως κατέδειξαν οι νεκροτομές επί των σωρών των δολοφονηθέντων, είναι μαχαίρι.

Αστυνομικοί με ανιχνευτικά σκυλιά και ανιχνευτές μετάλλων ερεύνησαν αρχικά την αυλή του σπιτιού. Στη συνέχεια οι έρευνες επεκτάθηκαν σε μεγάλη ακτίνα σε χωράφια και πάρκα της περιοχής

Από την περιοχή περισυνελέγησαν κάποια τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις για να διαφανεί κατά πόσον σχετίζονται με την υπόθεση.

Η αστυνομία θεωρεί , πάντως, ότι έχει ήδη στα χέρια της από χθες σημαντικά τεκμήρια από τη σκηνή και αναμένει τις επιστημονικές εξετάσεις για να διαφανεί εάν εκτός από το DNA των θυμάτων, εντοπίσει και γενετικό υλικό άλλου ή άλλων προσώπων. Συνεχίζεται επίσης η λήψη καταθέσεων

Το άγριο φονικό εκτός από την Κύπρο έχει συγκλονίσει και την Ελλάδα. Η άγρια δολοφονία του ζεύγους έχει καλυφθεί εκτενώς από τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων καθώς και ενημερωτικές εκπομπές που έστειλαν στην Κύπρο δημοσιογράφους.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ:

Εντατικές είναι οι έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή όπου διαπράχθηκε χθες η δολοφονία του ζεύγους, στο Στρόβολο, με τις Αρχές να προσπαθούν τα ενώσουν τα κομμάτια του παζλ της τραγωδίας που συγκλονίζει το παγκύπριο.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, αστυνομική δύναμη συνεχίζει τις έρευνές της τόσο εντός του σπιτιού, όσο και εκτός, ενώ από το πρωί έχει φτάσει ειδικό κλιμάκιο που «χτενίζει» την περιοχή με ανιχνευτή μετάλλων για εξεύρεση επιπρόσθετων στοιχείων. Στη σκηνή υπάρχουν επίσης και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της και θα εξετάσει υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή όπου διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η στυγερή δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα δεν λήφθηκε μέχρι στιγμής κατάθεση από τον 15χρονο γιο της οικογένειας, ο οποίος αναμενόταν να καταθέσει στην παρουσία ψυχολόγων.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια, τα οποία έχουν παραπεμφθεί για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, ενώ παράλληλα γίνονται εξετάσεις και στην ευρύτερη περιοχή. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι καταθέσεις συνεχίζονται.

Πρόσθεσε ακόμη πως η διερεύνηση συνεχίζεται και εντός της ημέρας θα υπάρξει ενημέρωση.

Όπως δήλωσε στον ACTIVE ο κ. Αγγελίδης, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, αλλά υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σήμερα αναμενόταν, επίσης, να πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των ανακριτών, για αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

Σημαντικό τεκμήριο στα χέρια της Αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Παναγιώτης Δημόπουλος στην εκπομπή του ACTIVE, «Πρωινή Συχνότητα», η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν συλλήψεις.

Τι είπε ο 15χρονος γιος

Χθες ο 15χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι είδε στο σπίτι δύο κουκουλοφόρους που του είπαν στα κυπριακά ότι «εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Κατά τον ίδιο, οι δράστες τον κλείδωσαν σε ημιυπόγειο αφού του είπαν να μεν φοβάται και δεν θα τον πειράξουν. Αυτός κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη που τον έβαλαν και να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι όπου ανέφερε το συμβάν.

Στη σκηνή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που άρχισαν έρευνες για να ανακαλύψουν ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης της οικίας ούτε και ληστείας. Τα ευρήματα αυτά ανέτρεψαν τα όσα γνώριζαν μέχρι εκείνη την ώρα, οπόταν άρχισαν να ερευνούν και άλλα ενδεχόμενα, πέραν αυτού της ληστείας μετά φόνου.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, σήμερα ή αργότερα, αναμένεται να επισκεφθούν συναδέλφους του 60χρονου καθώς και συμμαθητές ή φίλους του 15χρονου, σε μια προσπάθεια να πληροφορηθούν κατά πόσο αντιμετώπιζε οποιαδήποτε προβλήματα.

Ο δράστης «έπιασε στον ύπνο το ζεύγος»

Στη σκηνή διενεργήθηκε την Πέμπτη αυτοψία από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου η οποία ανέφερε πως πρόκειται για διπλή εγκληματική ενέργεια, με ιδίου τύπου τραύματα, προερχόμενα από τέμνον και νήσσον όργανο. Τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ειδικά ο 60χρονος δείχνει μίσος από τον δράστη και φανερώνει πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής που προέκυψε μετά από κάποιο καβγά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έπιασε στον ύπνο το ζεύγος που το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να προσπαθήσουν να προστατευθούν, βάζοντας το δεξί τους χέρι που δέχθηκε από μια μαχαιριά. Στη συνέχεια ακολούθησε το μοιραίο αφού δεν υπάρχουν άλλα αμυντικά τραύματα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: