Δωδεκάχρονη που επέζησε από τη βομβιστική επίθεση στο Μαντσεστερ, προσκλήθηκε στο βασιλικό γάμο




Η Αμέλια Τόμας, ένα από τα παιδιά που βίωσαν τη φρίκη της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης πέρσι στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, νόμιζε ότι της έκαναν… πλάκα όταν η μητέρα της τής είπε ότι προσκλήθηκε στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα αρραβωνιστικά του, την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

“Σκέφτηκα, ποιος με κοροϊδεύει; Αλλά μετά, καθώς κοιτούσαμε τις λεπτομέρειες, κατάλαβα ότι ήταν αληθινό. Δεν ήξερα τι να πω. Έμεινα άφωνη” είπε η 12χρονη Αμίλια.

Τον περασμένο μήνα το ζεύγος ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει 1.200 “κοινούς θνητούς” στους κήπους του Κάστρου Γουίνδσορ –την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετα στα δυτικά του Λονδίνου– όπου σκοπεύουν να παντρευτούν στις 19 Μαΐου. Μεταξύ αυτών θα είναι και πολλοί νέοι που έχουν επιδείξει “ηγετικές ικανότητες” ή “υπηρέτησαν την κοινότητά τους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου.

Η Λάιζα Νιούτον, η μητέρα της Αμέλια, είπε ότι πρότεινε την κόρη της η οποία βρισκόταν στο πλήθος που παρακολουθούσε τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε πέρσι τον Μάιο. Ο βομβιστής που έβαλε στο στόχαστρο τον συναυλιακό χώρο σκότωσε 22 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, και τραυμάτισε τουλάχιστον 500.

“Έχει περάσει πολλά και προφανώς πέρασε δυο δύσκολα χρόνια και, μετά το Μάντσεστερ, η κατάσταση ήταν πράγματι δύσκολη… Πρότεινα την Αμίλια… και μετά πήρα ένα e-mail το βράδυ της Τρίτης. Ήταν αρκετά αργά και… δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μετά έδωσε στην Αμέλια το τηλέφωνο, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ιδέα κι έτσι όταν πήρε το τηλέφωνο νόμιζε ότι κάποιος της έκανε πλάκα” είπε η Νιούτον.

Η μητέρα της Αμέλια έλαβε και εκείνη πρόσκληση αλλά προτίμησε να τη δώσει σε μια άλλη γυναίκα, η εγγονή της οποίας σκοτώθηκε στην επίθεση. “Ήταν κάτι που επιθυμούσε η Αμέλια. είναι το σωστό και θα χαροποιήσει άλλη μια οικογένεια”, είπε η Νιούτον.

Την Τρίτη αποκαλύφθηκε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν θα είναι μεταξύ των 600 προσκεκλημένων που θα παραστούν στην τελετή του γάμου στο παρεκκλήση του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο Γουίνδσορ.

11/04/2018 19:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom 3

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: