Δημιουργεί προβλήματα ο Σόλτς: Οι αποφάσεις για την Ελλάδα σε πολλές ακόμα εβδομάδες




Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς, διευκρίνισε ότι η τελική λύση για την Ελλάδα θα απαιτήσει ακόμα κάποιες εβδομάδες, αλλά εκτίμησε ότι η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κοντά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε:

  • «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας».

Αναφερόμενος στο χρόνο της τελικής λύσης ο κ. Σόλτς τόνισε πως η τελική απόφαση δεν θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Ecofin στη Σόφια την επόμενη εβδομάδα και πως θα απαιτηθεί χρόνος. «Θα απαιτηθούν πολλές ακόμα εβδομάδες», είπε.

Η δήλωση του Σόλτς δεν συνάδει με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, Πόλ Τόμσεν ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο χρόνος για τη λήψη αποφάσεων είναι περιορισμένος. ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Σύμφωνα με γερμανούς ανταποκριτές που μίλησαν στο CNN Greece η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί το ΔΝΤ να συμμετέχει κατά το δυνατόν στην τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και να έχει μάλιστα χρηματοδοτική συμμετοχή στην τελευταία δόση με 1,6 δισ. ευρώ.

Όπως εξηγούν, με τον τρόπο αυτό η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εκπληρώσει μια υπόσχεση της παλιάς κυβέρνησης ότι το ΔΝΤ «παραμένει επί του σκάφους» στη διάσωση της Ελλάδας. Εξηγούν δε πως εάν δεν γίνει αυτό θα είναι δύσκολο να υπάρξει στην κυβέρνηση συνασπισμού μια πλειοψηφία για τη νέα ελάφρυνση του χρέους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: