Δέστε μία καραμπινάτη κλοπή ειδήσεων: Όταν ιστοσελίδες-μπλόγκς δεν σέβονται τον κόπο μας

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα μας έχει κατακλέψει ειδήσεις πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Χωρίς την παραμικρή αναφορά στους συντάκτες μας ή στην ιστοσελίδα μας. Στείλαμε μηνύματα διαμαρτυρίας, αλλά όλα επέστρεψαν πίσω ως undeliverable.

Βέβαια δεν είναι η μόνη ιστοσελίδα που κατακλέβει τα άρθρα και και τις ειδήσεις μας. Αυτό συμβαίνει συνέχεια. Είναι μία γάγγραινα.

Μερικοί από τους κλέφτες των ειδήσεων μας, μπορεί κάποτε να πετάξουν στο τέλος του κειμένου το όνομα της ιστοσελίδας μας, χωρίς λίνκ, ως να μας κάνουν και χάρη. Σε αντίθεση με εμάς, που ακόμα και μία παράγραφο να πάρουμε από κάποιους συναδέλφους ή άλλες ιστοσελίδες, θα αναφέρουμε πάντα τα ονόματά τους και μάλιστα με ενεργό λίνκ, εφ’ όσον τα κείμενα δεν πρωτοδημοσιεύονται στην Hellas Journal. Το θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας. Όπως κάνουμε πάντα και με τα πρακτορεία, ελληνικά και ξένα, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ιστοσελίδων που επίσης κατακλέβουν το ΑΠΕ, το ΚΥΠΕ, το Reuters και λοιπά, χωρίς να πληρώνουν.

Πριν από ένα μήνα, μεγάλη ιστοσελίδα του εξωτερικού, συνεργάστηκε με νομικό γραφείο στην Αθήνα, και κυνήγησε ελληνικές ιστοσελίδες που την κατακλέβουν συστηματικά. Εύχομαι και ελπίζω να το κάνουν και άλλες…

 • Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, λοιπόν, που λέγεται Pronews (ή Defencenet), έκλεψε και το έκανε δικό της, ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου για τον Ταγίπ Ερντογάν και τη θέση του για τη Συρία, σε σχέση και με τη συμμαχία του με τη Ρωσία και το Ιράν.

Αφαίρεσε το όνομα του Μιχάλη Ιγνατίου, και παρουσίασε το κείμενο του ως δικό της με τον τίτλο: “Το «φλερτ» του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Συρία και πως μπορεί να κόψει τους δεσμούς του με Ρωσία και Ιράν”. Στη συνέχεια πρόσθεσε ενάμιση παράγραφο στην αρχή του κειμένου…

Προσέξτε: το δικό μας κείμενο είναι 600 λέξεις. Δεν πρόσθεσαν οι αθεόφοβοι ούτε μία λέξη στο κείμενο που δημοσίευσαν ως δικό τους. Δεν άλλαξαν ούτε μία λέξη από το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου. Ούτε ένα κόμμα, ούτε μία τελεία. Ά, ξεχάσαμε. Δημοσίευσαν ένα χάρτη της Συρίας…

Το έκλεψαν, το δημοσίευσαν και δεν συμβαίνει τίποτα.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, και για όλους τους άλλους που κλέβουν άρθα και ειδήσεις, από σήμερα συμβαίνει. Θα είμαστε αμείλικτοι μαζί τους διότι η κλοπή είναι μία παράνομη πράξη. Υπάρχουν κανόνες και πρέπει να γίνονται σεβαστοί.

Εδώ και μερικές ημέρες, μετά από συμβουλή νομικού γραφείου με το οποίο συνεργαζόμαστε στην Αθήνα, κάτω από τις γνώμες και τα σχόλια μας, γράφουμε το παρακάτω κείμενο:

 • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Μόνο μία ιστοσελίδα και ένα μπλόγκ το σεβάστηκαν και ζήτησαν γραπτώς την άδειά μας για την αναδημοσίευση των κειμένων μας. Μόνο δύο. Μερικοί σταμάτησαν και τους ευχαριστούμε. Οι υπόλοιποι συνέχισαν την παρανομία. Η δε Pronews ή οτιδήποτε άλλο λέγεται, ανάδειξε την παρανομία σε …επιστήμη!!! Δημοσίευσε λέξη προς λέξη το κείμενο μας, χωρίς το όνομα του συγγραφέα και της ιστοσελίδας, χωρίς να αλλάξουν, όπως προανέφερα ένα κόμμα, μία τελεία, ένα θαυμαστικό. Στη συνέχεια έβαλαν ένα πρόλογο 101 λέξεων ακριβώς, και έτσι νόμισαν πως το κείμενο που μας έκλεψαν έγινε δικό τους.

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες, που μας ενημέρωσαν για την κλοπή, ευχαριστούμε ειδικά αυτόν που από μέσα μας ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο κλέβουν τις δικές μας ειδήσεις, αλλά και άλλων ιστοσελίδων, και τις κάνουν δικές τους.

 • ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ

HELLAS JOURNAL

 

 

3 Comments on "Δέστε μία καραμπινάτη κλοπή ειδήσεων: Όταν ιστοσελίδες-μπλόγκς δεν σέβονται τον κόπο μας"

 1. Χριστόφορος | April 16, 2018 at 6:43 AM | Reply

  χαχαχαχα ρε τους παλιοκλέφτες

 2. Καλη εβδομάδα κύριε Ιγνατίου.

  Πόσο χαίρομαι για την πρωτοβουλία σας γύρω από την συγκεκριμένη σελίδα και η οποία είναι γνωστή και ως “Pravda News” για αυτονόητους λόγους μεταξύ άλλων και τα πλούσια “Fake News” .

  Είμαι συνταξιούχος και πολύ γνωστός για την απασχόληση μου γύρω απο την αστροφωτογραφία και δυστυχώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει κλέψει και δικό μου υλικό. Προχώρησα το θέμα με γνωστή δικηγόρο που ασχολείται με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και η οποία δεν εδώσε καμία σημασία. Εύχομαι να έχετε πολυ καλυτέρη ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα για το καλό όλων μας.

  (Είμαι ελληνοκύπριος και ακολουθώ το έργο σας εδώ και ΠΟΛΥ καιρό. Καλη συνέχεια!!!)

 3. Καλά, προφανώς δε γίνεται σύγκριση στην αξιοπιστία των εκάστοτε ειδήσεων. Ξέρει ο κόσμος τί διαβάζει, δείτε απλώς τα σχόλια των αναγνωστών τους.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*