Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, προαπαιτούμενα και αξιολογήσεις, ανακοίνωσε ο Τσακαλώτος




Τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Σόφια εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνάντησης των 19 Υπουργών.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη συνεδρίαση υπογραμμίστηκε ο στόχος της ολοκλήρωσης των σχετικών με το ελληνικό πρόγραμμα διαδικασιών ως τις 21 Ιουνίου, “που είναι αυτό που θέλαμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι οι θεσμοί που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου ώστε μέχρι το Eurogroup του Μαΐου να έχει συνομολογηθεί η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα θα έχει μία ενισχυμένη παρακολούθηση, “που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις”, όπως είπε.

“Δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις, άρα καμία σχέση δεν έχει η παρακολούθηση με την αξιολόγηση”, σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός.

Τόνισε ότι οι ομόλογοί του ήταν πολύ ευχαριστημένοι “με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε”.  “Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους για το ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων  που θα κάνουμε”, τόνισε. “Τέλος η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου”, κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.

Η πλήρης δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το Eurogroup. Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε. Υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, για να λήξει έως το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία. Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, όπου οι αξιολογήσεις έχουν και προαπαιτούμενα, έχουν και εκταμιεύσεις. Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις. Άρα, καμία σχέση η παρακολούθηση με την αξιολόγηση.

Ήταν πολύ ικανοποιημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία, όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε.

Και τέλος, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή στις 21 Ιουνίου».

ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: