Δεν παζαρεύουμε και δεν εκχωρούμε σπιθαμή της Ελλάδας, μήνυμα Τσίπρα από το Καστελόριζο




Μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε το παράδειγμα καλής συνεργασίας που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες στις δύο πλευρές, στο Καστελόριζο και αλλού.

Κάποιες φορές οι πολιτικές ηγεσίες είναι που δεν ακολουθούν, πρόσθεσε.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί και υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα, και «δεν διαπραγματεύουμε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών της. Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο. Φυσικά, η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού.

Στο Πάνθεον των ηρώων ο σμηναγός

Ειδική αναφορά στον εκλιπόντα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο.

«Είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερούς μας πιλότους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο εκλιπών είναι στο Πάνθεον των Ηρώων μας, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Χαρακτήρισε ένδειξη καλής θέλησης, το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του, κινήσεις όμως -συμπλήρωσε- που πρέπει να έχουν συνέχεια.

Δεν πρέπει να γίνονται προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις, ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και έστειλε προς την Άγκυρα «μήνυμα συνεργασίας αλλά και αποφασιστικότητας», όπως επί λέξει είπε.

«Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει», υπογράμμισε και εξήγησε ότι η χώρα μας υπερασπίζεται διαχρονικές αξίες και θα το ξανακάνει με όποιο τρόπο και αν χρειαστεί.

17/04/2018 13:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: