Χρυσό ελληνικό βραβείο σε διεφθαρμένο δικτάτορα: Τι έκανε ο Πούτιν για να το δικαιούται;




Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΙΑ

Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε κ. Ιγνατίου,

Σαν απάντηση στον πρόσφατο ύμνο του κ. Νίκου Κατσουρίδη (του οποίου δεν αναφέρεται η ιδιότης) για τον Πούτιν, υποβάλλω ένα σχετικό σχόλιο από το τεύχος Απριλίου του Estiator με την παράκληση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σου.

Ευχαριστώ,
Π. Μακριάς

Διαβάζουμε σε αθηναϊκή εφημερίδα:

  • “Με το χρυσό μετάλλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης βραβεύτηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη σημαντική δράση που αναπτύσσει προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας και της ευημερίας.”

Στα πλαίσια αυτής της “δράσης” υποθέτουμε ότι περιλαμβάνεται η κατάληψη της Κριμέας, η εισβολή στην ανατολική Ουκρανία, η επέμβαση στην Συρία για την υποστήριξη του αιμοδιψούς δολοφόνου Ασάντ και βοήθεια στην χρήση χημικών αερίων για την δολοφονία παιδιών και αμάχων ενηλίκων, την εισβολή στη Γεωργία, οι απειλές κατά των Βαλτικών χωρών, η διακήρυξή του για νέους πυραύλους και το πιο πρόσφατο: η δηλητηρίαση στο Λονδίνο ενός πρώην Ρώσου κατασκόπου που είχε δραπετεύσει στην Αγγλία και της κόρης του.

Στην συνέχεια διαβάζουμε:

  • “Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Σταύρος Τουλουπίδης, είπε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας πάντοτε υποστηρίζει και προωθεί το Ορθόδοξο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας, καθώς και το πνεύμα τον πολιτισμό του Ελληνισμού, καθώς και την ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.”

Αλλά το “πνεύμα της ειρήνης” και ο “πολιτισμός του Ελληνισμού” επιτρέπουν την φυλάκιση των πολιτικών του αντιπάλων; Την δολοφονία και φυλακίσεις δημοσιογράφων; Την επιβολή ενός δικτατορικού συστήματος διακυβέρνησης υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας; Τις υποκλοπές ηλεκτρονικών δεδομένων στην Αμερική και ευρωπαϊκές χώρες; Την αποδεδειγμένη ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016 προς υποστήριξη του Τραμπ; Και το τελευταίο: Το ίδιο Πανεπιστήμιο ίδρυσε “Ρωσικό Κέντρο”.

Ίσως να είναι το πρώτο πανεπιστήμιο εκτός Ρωσίας που τιμά τον πιο διεφθαρμένο ηγέτη χώρας στον κόσμο. Αίσχος.”

Υ.Γ.  Στα παραπάνω σημειώνω τον χθεσινό θάνατο από εκπαραθύρωση Ρώσου δημοσιογράφου, ο οποίος είχε γράψει για τον θάνατο δεκάδων Ρώσων στρατιωτών στη Συρία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: