Ένας Γολγοθάς χωρίς τέλος: Χωρίς δώρο Πάσχα αφήνουν φέτος τους εργαζόμενους του MEGA




Μετά από 29 χρόνια για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι του Mega, δεν θα πάρουν Δώρο Πάσχα. Οι μέτοχοι και οι τράπεζες αποφάσισαν να αφήσουν 420 οικογένειες χωρίς αυτό το μικρό βοήθημα που θα ήταν  τις Άγιες αυτές ημέρες μια μια μικρή σταγόνα ανακούφισης. Ο Γολγοθάς των απλήρωτων επί 20 μήνες εργαζόμενων συνεχίζεται χωρίς την ελπίδα της Ανάστασης να διαφαίνεται.

Η προθεσμία για την καταβολή του δώρου λήγει τη Μεγάλη Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε και η ΓΣΕΕ,  αλλά εκτός από τους μετόχους που δεν προτίθενται να βάλουν το χέρι στην τσέπη,  ούτε οι τράπεζες φαίνονται διατεθειμένες να ανοίξουν ένα λογαριασμό και κανείς  δεν συγκινείται από το δράμα των εργαζομένων.

Αυτοί οι ίδιοι που δαπάνησαν εκατομμύρια για τις αμοιβές νομικών και οικονομικών εταιριών, κι έχουν πολλά έσοδα από τις άλλες τους επιχειρήσεις τους αρνούνται να διαθέσουν 250.000 για την στοιχειώδη υποχρέωσή τους απέναντι στους ηρωικούς υπαλλήλους που κρατούν ανοιχτό ενάντια σε όλες τις συνθήκες το κανάλι.

Την ίδια ώρα που στα ταμεία των τραπεζών από την απλήρωτη εργασία των υπαλλήλων του Μega έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από πενήντα εκατομμύρια για την αποπληρωμή των δανείων των μετόχων, δεν υπάρχει από κανέναν η ευθιξία και η “τσίπα” να δοθεί  μια μικρή ανακούφιση σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους. Η νομοθεσία θα παραβιαστεί  αλλά πλέον δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο για να αναζητηθούν ευθύνες. Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί δεν έχουν κουνήσει μέχρι στιγμής ούτε το δαχτυλάκι τους για την υπόθεση αυτή και οι εργαζόμενοι σύρονται από τον Άννα στον Καϊάφα, εισπράττοντας μόνο κατανόηση συμπάθεια και υποσχέσεις.

Εξω απο τα γραφεία της Μότορ Όιλ οι απελπισμένοι αλλά και αποφασισμένοι εργαζόμενοι, συμπληρώνουν δύο μήνες, και θα συνεχίσουν και τις Άγιες αυτές ημέρες τον αγώνα τους, διεκδικώντας από τον βασικό μέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη, δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Ο αγώνας τους έχει συγκινήσει και μεγάλα μέσα του εξωτερικού και πρόσφατα το γαλλικό πρακτορείο έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: