Χάλκινοι Παρέλλης και Καουσλίδης στο Gold Coast: Μετάλλια σε δισκοβολία και πάλη




Ο Απόστολος Παρέλλης με βολή 63.61μ στον τελικό της δισκοβολίας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Gold Coast, στην Αυστραλία και ανέβηκε στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση. Είναι ο πρώτος αθλητής στίβου που κατακτάει μετάλλιο σε αυτούς τους Κοινοπολιτειακούς.

Παράλληλα, ο 24χρονος Αλέξανδρος Καουσλίδης κατέκτησε το χάλκινο στα 97kg της ελευθέρας πάλης και έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής που παίρνει Κοινοπολιτειακό μετάλλιο στην πάλη μετά το 1994 και μόλις ο δεύτερος όλων των εποχών.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Μικαέλο Παπαδάκης, μπροστά από τον Παρέλλη ήταν οι Τζαμαϊκανοί Dacres (68.20μ) και Smikle (63.98μ). O πρώτος πέτυχε ρεκόρ αγώνων, ενώ ο δεύτερος ξεπέρασε τον Παρέλλη στην τέταρτη βολή.

Ο 32χρονος δισκοβόλος, όγδοος Ολυμπιονίκης του Ρίο και έκτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πεκίνο, μετείχε για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση Κοινοπολιτειακών Αγώνων στον τελικό. Το 2010 στο Δελχί ο Παρέλλης ήταν τέταρτος με 60.51μ και στη Γλασκόβη αργυρός με 63.32μ.

Από το 2012 όταν ήταν 13ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει εμφανιστεί σε δύο τελικούς Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, δύο τελικούς Κοινοπολιτειακών και τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

«Είχα προβλήματα το χειμώνα. Νοέμβριο και Ιανουάριο δεν προπονήθηκα. Δεν ήμουν έτοιμος. Τρεις βολές μπορούσα να κάνω. Ήρθε νωρίς μια καλή βολή και μπήκα στα μετάλλια. Στη συνέχεια προσπάθησα για κάτι ακόμα καλύτερο αλλά δεν ήρθε» δήλωσε ο Παρέλλης.

Είναι μόλις το έβδομο μετάλλιο του κυπριακού στίβου στην ιστορία των Κοινοπολιτειακών. Ο Παρέλλης έχει τα δύο, άλλα δύο ο Κυριάκος Ιωάννου και από ένα οι Μάριος Χατζηανδρέου, Μιχάλης Λουκά και η αείμνηστη Μαριάννα Ζαχαριάδη.

Χάλκινο στα 97kg της ελευθέρας πάλης
——————————————–
Ο Καουσλίδης έχασε το πρωί της Παρασκευής από τον Ινδό Mausam Khatri στα προημιτελικά και βρέθηκε στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου (στην πάλη δίνονται δύο χάλκινα), αφού ο Ινδός έφτασε στον τελικό. Έτσι, ο Καουσλίδης πάλεψε με το Νιγηριανό Soso Tamarau, τον οποίον κέρδισε.

Τον Καουσλίδη συνόδευσε στους Κοινοπολιτειακούς ο προπονητής Βαρντάν Απαριάν που είχε λάβει μέρος στους Κοινοπολιτειακούς του Δελχί στα 120kg.

«Είναι μεγάλη επιτυχία τόσο για εμένα όσο και για την πάλη στην Κύπρο. Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα και προπονητή μου Μανώλη Καουσλίδη που με έχει συνέχεια από κοντά και με βάζει πάντα στο σωστό δρόμο. Ευχαριστώ επίσης την Ομοσπονδία και όλη την ομάδα που μας στηρίζει» δήλωσε ο Καουσλίδης.

Εξάλλου, στον τελικό του Επί Κοντώ η Μαρία Αριστοτέλους έμεινε στο 3.85μ και κατετάγη δωδέκατη. Είχε τρεις αποτυχημένες στα 4.00μ. Στον τελικό των 3.000μ στιπλ ο Νικόλας Φράγκου ήταν δέκατος με 9:03.12.

Το Σάββατο (14/04) ο Αμίν Χαντίρι θα τρέξει στον τελικό των 1.500μ, στις 9:10πμ, ώρα Κύπρου.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/04/2018 16:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: