Μπορεί να μείνουν 15 χρόνια στην Τουρκία οι στρατιωτικοί μας, λέει ο Καμμένος: Σε ετοιμότητα για θερμό επεισόδιο




Για σχέδιο της Άγκυρας να συλλάβει τους δύο στρατιωτικούς και να μην τους απελευθερώσει άμεσα όπως συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο ίδιος παρομοίασε την κράτηση των δύο στρατιωτικών μας με το «Εξπρές του Μεσονυκτίου», λέγοντας: «Στο Εξπρές του Μεσονυχτίου και αυτούς που τους ρίξανε στις φυλακές τους έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες, εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά»
Ο Πάνος Καμμένος προχώρησε ωστόσο σε μια τρομακτική εκτίμηση λέγοντας πως σε μια χώρα που τις εντολές στη Δικαιοσύνη τις δίνει ο «σουλτάνος» η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια!

«Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς με ποιον να επικοινωνήσεις, τη μία βρίζει τον Νετανιάχου, την άλλη τους Αμερικανούς», είπε ο Πάνος Καμμένος αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει κανένας διαύλος επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία.

Αμφισβήτησε ευθέως του ισχυρισμούς Ερντογάν ότι ο Αλέξης Τσίπρας του «έταξε» την έκδοση των 8 Τούρκων και πρόσθεσε: «Του είπε ότι θα δούμε με βάση την δικαιοσύνη. Καταρχάς δείξαμε καλή θέληση και επιστρέψαμε το ελικόπτερο την άλλη μέρα πίσω. Οι οκτώ ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ζητούν να τους προστατέψουμε από την Τουρκία. Άλλο οι δύο που κρατούνται χωρίς τη θέλησή τους και άλλο αυτοί που ήρθαν εδώ και ζητούν άσυλο να προστατευτούν από μία δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι».

Σε ετοιμότητα για θερμό επεισόδιο

Ερωτηθείς για τον φόβο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία είπε πως υπάρχει ένταση και χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα, ωστόσο τόνισε πως η κατάσταση «στις ένοπλες τουρκικές δυνάμεις είναι απελπιστική, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε… Ένας ο οποίος έχει συνεχίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάτι. Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό, είμαστε σοβαροί είμαστε αποφασισμένοι, αλλά δεν θα τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου. Εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν χωρίς όμως να υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις.»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: