Ας ελπίσουμε ότι η υπηρεσία αφύπνισης μας, δεν θα είναι στη μορφή εθνικής τραγωδίας




Κείμενο Ειδικού Συνεργάτη

Η χθεσινή ήταν πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα, διότι ήταν μια ακόμη αποκαρδιωτική ακτινογραφία του τραγικού επιπέδου στο οποίο βρίσκεται πολιτικά η χώρα. Και από πλευράς της κυβέρνησης, και από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ακούγοντας, τον Πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο από τη μια πλευρά, βλέποντας τις συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών με πολιτικούς Αρχηγούς, με στόχο την ενημέρωση για το θέμα των Σκοπίων, τις συνεχείς δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, για την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και την ένταση με την Τουρκία, θα νόμιζε κανείς ότι οι Έλληνες πολιτικοί όχι μόνο έχουν αποκοπεί από την καθημερινότητα, αλλά ζουν σε κάποια άλλη χώρα, και σε μια εντελώς διαφορετική εποχή.

Πέρα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπό τον κ. Τσίπρα αποτελεί πλέον κλασσικό παράδειγμα της φράσης, “δύο ξένοι στην ίδια πόλη”, η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, έδειξε ότι αρνείται πεισματικά ή εσκεμμένα να αποδεχτεί τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή, ηγείται, μιας παραπαίουσας κυβέρνησης κοινοβουλευτικής, αλλά όχι ουσιαστικής πλειοψηφίας, σε μια χώρα που διέρχεται βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση,  και της οποίας η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική ακεραιότητα, βρίσκεται υπό διαρκή απειλή.

Αυτή η συνειδητή επιλογή του να μιλά και να κινείται σαν να πηγαίνουν όλα πρίμα, είναι προκλητική. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, οι αντίπαλοι του την χαρακτηρίζουν “εθνικά μειοδοτική”. Λένε ότι μόνο κακό στο εθνικό συμφέρον προκαλεί αυτή η εσκεμμένη, με στόχο το πολιτικό κέρδος, “παχυδερμία” του κ. Τσίπρα. Όντως, πολύ βαριές κουβέντες.

  • Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση, αν και δικαίως ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, δεν δείχνει ότι και αυτή έχει πλήρως κατανοήσει την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, αλλά και το νέο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από την Ελλάδα. Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς, ότι σε μια τέτοια στιγμή για τη χώρα και την κοινωνία, η Ν.Δ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο της και εν δυνάμει Πρωθυπουργό, επιλέγει να παίξει ποδόσφαιρο με τους καθόλα συμπαθείς Ρομά. Μάλλον, σε άλλη εποχή ζούνε κάποιοι στην Πειραιώς.

Στην υπόλοιπη αντιπολίτευση η κατάσταση καταγράφεται χειρότερα της τραγικής.

  • Η κ. Γεννηματά, μέσω συνεργατών της διαρρέει ότι βρήκε την ενημέρωση για τα Σκόπια από τον Υπουργό Εξωτερικών, ουσιαστική. Άραγε έχει καταλάβει, την ουσία του θέματος των Σκοπίων. Και μόνο ότι στην εποχή που ζούμε και έτσι όπως έχει αλλάξει ο κόσμος, συνεχίζει η ίδια και αυτό το μόρφωμα, γραφικών πλέον, προσώπων, που αποκαλεί νέο φορέα, συνεχίζουν να μιλούν για σοσιαλισμό και αριστερά και δεξιά, αποδεικνύει το αστείο της όλης υπόθεσης.

Μέσα σε αυτό το φορέα της κεντροαριστεράς είναι και ο κ. Σταυρος Θεοδωράκης, που όταν ακούει κανείς αυτά που λέει, νομίζει ότι βρίσκεται σε happy hour υπαλλήλων της παγκοσμιοποίησης, που οραματίζονται έναν  πλανήτη, χωρίς έθνη, χωρίς κράτη, χωρίς παραδόσεις, χωρίς θρησκείες, και χωρίς ιστορία.

Για τον κ. Λεβέντη τι να πούμε; Ομιλεί ο ίδιος για τον …εαυτό του!

  • Για τη Χρυσή Αυγή, δεν υπάρχει λόγος να πεις κανείς κάτι, έχουν πλέον καταλάβει και οι πέτρες την περίπτωσή της. Ειδικά η Χ.Α. έπρεπε να είχε τεθεί εκτός νόμου εδώ και καιρό.

Σε μια στιγμή που όλοι τους στο πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να ομιλούν για την Ελλάδα, το έθνος, την ιστορία του, τις παραδόσεις του, τη θρησκεία του, ως μέσο αντιμετώπισης της βαθιάς εθνικής κρίσης. Την ώρα που θα έπρεπε να είναι αυτοί που θα προκαλέσουν μια ευρείας κλίμακας ουσιαστική συζήτηση για την από εδώ και στο εξής πορεία της χώρας στο ραγδαία μεταβαλλόμενο διεθνές σύστημα, οι κυβερνώντες πλειοδοτούν στο διχασμό, υπονομεύουν την εθνική και κοινωνική ασφάλεια, και οι δε της αντιπολίτευσης περπατάνε στις μύτες των ποδιών για να μην τους κατηγορήσει κανείς ότι δεν είναι politically correct.

Συμπέρασμα; Πολιτικό σύστημα, όχι απλά κατώτερο των περιστάσεων, αλλά πραγματικά επικίνδυνο για μια χώρα και ένα έθνος το οποίο αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή.

  • Ας ελπίσουμε ότι η υπηρεσία αφύπνισης δεν θα είναι στη μορφή εθνικής τραγωδίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: