Άρχισε στη Χάγη η συνεδρίαση του ΟΑΧΟ για την φερόμενη χημική επίθεση στην Συρία




Η έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) άρχισε σήμερα το πρωί στη Χάγη, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση αυτή συγκλήθηκε μετά τη φερόμενη χημική επίθεση της 7ης Απριλίου στην πόλη της Ντούμα, η οποία επέφερε μια εβδομάδα αργότερα τα στοχευμένα δυτικά πλήγματα.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, που εστάλη από τον ΟΑΧΟ, άρχισε χθες Κυριακή με τη μεγαλύτερη μυστικότητα έρευνα επιτόπου.
Οι πρεσβευτές της Ρωσίας και της Γαλλίας ήταν από τους πρώτους που έφθασαν σήμερα το πρωί στην έδρα του οργανισμού και ακολούθησε ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο επίπεδο του εκτελεστικού συμβουλίου του ΟΑΧΟ, που αριθμεί 41 μέλη από τα 192 του οργανισμού.

Ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊζάλ Μοκντάντ μετέβη χθες Κυριακή στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του ΟΑΧΟ στη Δαμασκό και βγήκε απ’ αυτό τρεις ώρες αργότερα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν επιβεβαιώθηκε ότι οι εμπειρογνώμονες μετέβησαν επιτόπου στην Ντούμα, όπως είχε ανακοινώσει το πρωί στο Γαλλικό Πρακτορείο σύρος αξιωματούχος. «Θα αφήσουμε την ομάδα να κάνει τη δουλειά της με επαγγελματικό, αντικειμενικό, αμερόληπτο και πέραν κάθε πίεσης τρόπο. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα διαψεύσουν τους ψευδείς ισχυρισμούς» κατά της Δαμασκού, είχε διαβεβαιώσει ο Σύρος αξιωματούχος.

16/04/2018 11:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Χάγη, Netherlands /strong>

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: