Απειλεί ο Μποζντάγ: Αν η Ελλάδα δεν θέλει επεισόδια να σταματήσει τις προβοκάτσιες




Σε νέα πρόκληση κατά της χώρας μας προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Σύμφωνα με το Αναντολού, προέτρεψε τη χώρα μας να σταματήσει τις προβοκατόρικες ενέργειες (σσ αναφερόμενος στο θέμα των σημαιών) εάν δεν θέλει δυσάρεστα επεισόδια στο Αιγαίο.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ επέμεινε και στον τουρκικό ισχυρισμό πως Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα “Μικρός Ανθρωποφάγος” και έκανε λόγο για “παιδιάστικες κινήσεις, που δεν πρέπει να επαναληφθούν”.

Ο ίδιος είπε πως η χώρα μας παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο με την άρνησή της να παραδώσει τους οκτώ αξιωματικούς και κάλεσε την Αθήνα να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες. “Η θέση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη στα θέματα των διαφορών στο Αιγαίο. Η Τουρκία δεν θα κάνει τα στραβά μάτια”, είπε ο Μποζντάγ και πρόσθεσε πως εάν η Ελλάδα έχει κάνει τέτοιους υπολογισμούς τότε αυτοί θα βουλιάξουν στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός επιχείρησε να επιρρίψει – κατά την πάγια τουρκική τακτική – ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την ένταση λέγοντας πως έχουν γίνει ορισμένες δηλώσεις που βλάπτουν την καλή γειτονία, την οποία “επιθυμεί η Άγκυρα”.

Πηγή: Anadolu, Daily Sabah

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: