Απαισιοδοξία για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ




Κανένας μας δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος σε σχέση με τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων αλλά και αυτών του ψευδοκράτους, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προέβη σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενόψει του δείπνου, που θα έχει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τη Δευτέρα, 16 Απριλίου. Όπως είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, «κατά την άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι ένα δείπνο διερευνητικού χαρακτήρα σε σχέση με τις προθέσεις της άλλης πλευράς, έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει έδαφος για να γίνουν τα επόμενα βήματα ούτως ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις».

Πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δική μας θέση ότι, ναι μεν είμαστε έτοιμοι για διάλογο αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η βάση αυτού του διαλόγου». Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι το πλαίσιο Γκουτέρες μπορεί να αποτελέσει τη βάση επίλυσης του Κυπριακού, όπως αυτό καταγράφεται στην τελευταία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό».
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «αυτή η έκθεση περιλαμβάνει πρόνοιες που παραβιάζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/04/2018 21:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: