“Απελάστε τώρα τους πραξικοπηματίες”: Η προκλητική επιστολή των Τούρκων




Η Ελλάδα έχει γίνει ένα ασφαλές λιμάνι των εγκληματιών της Τουρκίας, αναφέρει στην επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλαχμίτ Γκιουλ σύμφωνα με νέο τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Ανατολού.  Ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ακόμη πως αναμένει από την Ελλάδα να ανακοινώσει ως πρώτο βήμα ότι δεν μπορούν να μείνουν οι “τρομοκράτες πραξικοπηματίες” στη χώρα και πρέπει να τους απελάσει αμέσως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, ο κ. Γκιουλ αναφέρει στην επιστολή του ότι οι οκτώ στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, ήταν ανάμεσα στους τρομοκράτες που κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου σκότωσαν 251 άτομα και τραυμάτισαν πάνω από 2 χιλιάδες.

Αναφέρει ότι για τρίτη φορά έχει απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους και ότι έμαθαν με λύπη ότι ένας από αυτούς αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ αναφέρει ακόμη ότι “η γείτονας και φίλη Ελλάδα ποτέ δεν αποδέχτηκε, δεν είδε ως νόμιμο και καταδίκασε την αθέμιτη απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία με το πραξικόπημα που έγινε ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας και της τουρκικής κυβέρνησης”. Προσθέτει ωστόσο ότι στη συνέχεια είδαν ότι “η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες και τους δίνει καταφύγιο και ότι αυτό έχει επισκιάσει την αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες”.

Υποστηρίζει ακόμα πως η αναφορά του Έλληνα ομολόγου του, που αφήνει να νοηθεί ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες “αποτελεί στήριξη στις δραστηριότητες της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών”.

“Αυτό που παρατηρήσαμε από την απόπειρα του πραξικοπήματος μέχρι σήμερα είναι ότι η Ελλάδα είναι ένα ασφαλές λιμάνι εγκληματιών της χώρας μας.Είναι γνωστό ότι εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται στην Ελλάδα αιμοβόρα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και συνελήφθηκαν ενώ πέρασαν ή προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα παράνομα. Η Ελλάδα είναι σαν να έχει μετατραπεί σε ένα κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών”, ισχυρίζεται.

Προσθέτει ότι αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος “θέλουμε να δούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση δεν έμειναν μόνο στα λόγια ότι θα στηρίξουν την Τουρκία που εκτέθηκε από το πραξικόπημα”.

Καλεί την ελληνική κυβέρνηση “ως πρώτο βήμα να ανακοινώσει ότι οι τρομοκράτες πραξικοπηματίες δεν θα μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα και να τους απελάσει αμέσως στη χώρα μας”. “Αναμένω να ακολουθήσετε τον δρόμο της απέλασης των τρομοκρατών οι οποίοι δεν πρέπει να προστατεύονται σε κανένα μέρος του κόσμου. Το διεθνές δίκαιο επιτάσσει να μην προστατεύονται οι τρομοκράτες. Είναι αναγκαίος ο κοινός αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Είναι η στάση που πρέπει να έχει κάθε κράτος δικαίου. Πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν επιθυμεί αυτό το θέμα να μείνει ως μια πληγή στους λαούς μας.”, αναφέρει.

ΚΥΠΕ – ‘Αννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 21/04/2018 14:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: