Ανεξάρτητο λειτουργό διόρισε η δικαστής της υπόθεσης του δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κοέν




Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ότι ένας ανεξάρτητος ειδικός δικαστικός λειτουργός θα είναι ο πρώτος που θα εξετάσει τα έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν από πράκτορες του FBI από το γραφείο και το σπίτι του Μάικλ Κόεν, του δικηγόρου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η έρευνα του FBI, μια ενέργεια που εξόργισε τον Αμερικανό πρόεδρο, έγινε στις 9 Απριλίου. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Κόεν βρισκόταν επί μήνες υπό διερεύνηση, κυρίως για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Η κατάσχεση των εγγράφων οδήγησε σε μια δικαστική διαμάχη για το ποιος θα επιτραπεί να τα δει. Οι δικηγόροι τόσο του Κόεν όσο και του Τραμπ ήθελαν να έχουν περιορισμένη πρόσβαση οι εισαγγελείς στα έγγραφα αυτά, επικαλούμενη το απόρρητο μεταξύ δικηγόρου και πελάτη.

Η ομοσπονδιακή δικαστής του Μανχάταν Κίμπα Γουντ έκρινε ότι θα πρέπει να διοριστεί ένας ειδικός δικαστικός λειτουργός (special master) και επέλεξε ως καταλληλότερη για τη θέση αυτή την Μπάρμπαρα Τζόουνς της εταιρείας Bracewell.

Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Οργανισμό Τραμπ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να πάρει θέση και ότι θα δεχτεί ό,τι αποφασίσει το δικαστήριο.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

26/04/2018 21:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: