Αναγκαία η συνταγματική αναθεώρηση με προοδευτικό πρόσημο, λέει ο Βούτσης




Την αναγκαιότητα της συνταγματικής αναθεώρησης με προοδευτικό πρόσημο τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

«Η παραδοχή πλέον και από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μετά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους η χώρα μπαίνει στη μεταμνημονιακή εποχή, δίνει εκ των πραγμάτων μια ώθηση στην ουσιαστική συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία βεβαίως θα προσλάβει τον θεσμικό της χαρακτήρα μέσα από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία στο Κοινοβούλιο τους προσεχείς μήνες» σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: «η προβλεπόμενη διαδικασία μπορεί και πρέπει να αντανακλά τόσο τη διευρυμένη λαϊκή συμμετοχή, την ενίσχυση του πεδίου των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, όσο και την έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ο κ. Βούτσης σημείωνει, επίσης, ότι «δυστυχώς εν έτει 2018 υπάρχει ανάγκη και έδαφος για την ουσιαστική συνταγματική θωράκιση της αρχής της ανεξιθρησκείας και των απολύτως διακριτών ρόλων στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας».

16/04/2018 10:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: