Αν θέλαμε θερμό επεισόδιο θα καλούσαμε ενισχύσεις, είπε στον δικαστή ο Μητρετώδης




Σαφείς πως εάν είχαν σχέδιο για πρόκληση μεθοριακού επεισοδίου θα είχαν καλέσει άμεσα ενισχύσεις ήταν και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου στο οποίο παρουσιάστηκαν χθες για να υποστηρίξουν την τρίτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής τους.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό στοιχείο εναντίον των δύο στρατιωτικών ο Τούρκος δικαστής απέρριψε εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης, προφανέστατα εκτελώντας άνωθεν εντολές ώστε ο Ερντογάν να συνεχίσει το αισχρό παζάρι που επιχειρεί να ξεκινήσει με την Ελλάδα και ήδη έχουν απορρίψει κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Ο υπολοχαγος Μηχανικού, Άγγελος Μητρετώδης, υπογράμμισε πως πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες: «Ακολουθούσαμε κάποια χνάρια στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην γίνει κάτι αρνητικό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ότι έχοντας καλή πρόθεση θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες, που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να καμουφλαριστούμε. Εμείς, απλώς, ακολουθούσαμε τα χνάρια στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες”

Από την πλευρά του ο λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κούκλατζης, είπε πως στο παρελθόν του έχει τύχει να εντοπίσει σε ελληνικό έδαφος Τούρκους στρατιώτες και να τους αφήσει να επιστρέψουν στη χώρα τους όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Τέτοιου είδους επεισόδια είναι πολύ συχνά μεταξύ των δύο πλευρών. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό και αυτή τη στιγμή εκπλήσσομαι πολύ”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: