Αν νομίζετε ότι τα μηνύματα σας στο messenger είναι μυστικά, κάνετε λάθος λέει το Facebook!




Το Facebook επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένα εργαλεία που σαρώνουν τις συνομιλίες του Messenger για συνδέσμους κακόβουλου λογισμικού και εικόνες παιδικού πορνογραφικού υλικού

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αναφέρουν συνομιλίες που ενδέχεται να παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας.

Τα μηνύματα που επισημαίνονται από τους χρήστες ελέγχονται από συντονιστές της εταιρείας ή και αυτόματα μέσα από ειδικά λογισμικά συστήματα.

Είναι από καιρό γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στο Facebook μπορούν να παρακολουθούν αναρτήσεις των χρηστών για να διασφαλίσουν ότι εμπίπτουν στους κανόνες της κοινωνικού δικτύου. Αλλά πολλοί χρήστες είχαν υποθέσει ότι οι συνομιλίες τους στο Messenger ήταν ιδιωτικές.

Το Facebook (FB) δήλωσε την Πέμπτη ότι η διατήρηση της μυστικότητας των μηνυμάτων είναι η προτεραιότητά του, αλλά υπερασπίστηκε επίσης τα αυτοματοποιημένα εργαλεία λέγοντας ότι είναι “παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες στο διαδίκτυο σήμερα”.

“Το περιεχόμενο μηνυμάτων μεταξύ ανθρώπων δεν χρησιμοποιείται για προώθηση διαφημίσεων”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. “Δεν ακούμε τη φωνή και τις βιντεοκλήσεις σας”.

Το Facebook βρίσκεται στο μικροσκόπιο τις τελευταίες εβδομάδες μετά την είδηση ​​ότι η Cambridge Analytica, μια εταιρεία δεδομένων που είχε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου Donald Trump, άντλησε πληροφορίες για εκατομμύρια χρήστες του Facebook εν αγνοία τους .

Το γεγονός προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα στην πλατφόρμα, και οδήγησε σε απαιτήσεις για νέες πιο αυστηρές ρυθμίσεις. Ζητήθηκε μάλιστα από το Facebook να ξεκαθαρίσει τον τρόπο με το οποίο χειρίζεται τα προσωπικα δεδομένα των χρηστών.

Το Messenger, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν μεταξύ τους, έγινε σημείο ενδιαφέροντος αυτή τη βδομάδα μετά την ανακοίνωση του CEO της Mark Zuckerberg, ότι η εταιρεία «ανίχνευσε» ότι τα “εντυπωσιακά μηνύματα” αποστέλλονταν μέσω του Messenger στη Μιανμάρ.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι το Facebook χρησιμοποιήθηκε για να εξαπλωθεί η παραπληροφόρηση στη χώρα, προσθέτοντας τροφοδοτώντας τα πάθη εναντίον μιας μουσουλμανικής μειονότητας ς που ονομάζεται Rohingya.

“Σε αυτή την περίπτωση, τα συστήματά μας ανίχνευσαν ότι αυτό συμβαίνει πράγματι”, δήλωσε ο Zuckerberg κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Vox. «Σταματάμε την προώθηση αυτών των μηνυμάτων».

“Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι έλαβαν αυτά τα μηνύματα που μας ώθησαν να αρχίσουμε την έρευνα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Facebook έχει κάνει αλλαγές στην πλατφόρμα και τις πολιτικές της σχετικά με την πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών και τη διαφάνεια.

Η πολιτική δεδομένων του Facebook – η οποία ενημερώθηκε την Τετάρτη – δηλώνει ότι συλλέγει “το περιεχόμενο, τις επικοινωνίες και άλλες πληροφορίες που παρέχετε όταν στέλνετε μήνυμα ή επικοινωνείτε με άλλους”.

Πηγη: CNN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: