Ακροαριστερή οργάνωση στη Γερμανία ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό τουρκικού τεμένους




Ακροαριστερή οργάνωση με την ονομασία Antifa International, με προκήρυξη την οποία και ανάρτησε σήμερα στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό τουρκικού τεμένους στην πόλη Κάσελ της Γερμανίας στις 25 Μαρτίου.

Την νύχτα εκείνη, άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν τζάμια τεμένους και έριξαν στο εσωτερικό του εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Στην προκήρυξη τα μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης αναφέρουν –μεταξύ άλλων- πως το τέμενος αυτό είναι μέρος συνάντησης Τούρκων ακροδεξιών, μελών της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», ένας τόπος που όπως σημειώνεται, οι πιστοί προσεύχονται υπέρ των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε και εμείς στην επιχείρηση μας αυτή, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες, εάν το τουρκικό κράτος δεν τερματίσει την επιθετικότητα του. Δεν θα μείνουν ατιμώρητοι όσοι υποστηρίζουν τον πόλεμο της Τουρκίας, έναν πόλεμο ενάντιο στο Διεθνές Δίκαιο. Θα φέρουμε και εμείς τον πόλεμο στα σπίτια, τις γειτονιές και τις κοινότητες αυτών που προσεύχονται και υποστηρίζουν τον πόλεμο και την σφαγή αθώων Κούρδων αμάχων».

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία-ΒΕΡΟΛΙΝΟ
11/04/2018 12:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: