Αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε γυάλινο μπουκάλι είχαν βάλει οπαδοί της Λέφσκι στη Βουλγαρία




Περισσότεροι από 20 οπαδοί της Λέφσκι Σόφιας συνελήφθησαν μετά από τον σοβαρό τραυματισμό γυναίκας αστυνομικού, μετά από έκρηξη στο στάδιο Vasil Levski κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στην 26 φορές πρωταθλήτρια Βουλγαρίας και την μεγάλη αντίπαλό της ΤΣΣΚΑ. Η αστυνομικός υπέστη βλάβη στα μάτια και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

«Είναι ακόμα σε κακή κατάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Αντον Ζλατάνοφ. «Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά υπάρχουν πολλά κομμάτια γυαλιού στο πρόσωπό της και στο μάτι. Μια τέτοια ενέργεια είναι απαράδεκτη, δεν είναι πυροτέχνημα ή μικρή βόμβα, είναι μια βόμβα, ένα εξαιρετικά δυσάρεστο και άσχημο περιστατικό».

Όπως είπε η βόμβα είχε ριχτεί από τους οπαδούς της Λέφσκι κοντά σε μία από τις εισόδους του σταδίου, προσθέτοντας ότι ένας άλλος αστυνομικός υπέστη μικρά τραύματα.

«Περισσότεροι από 20 οπαδοί της Λέφσκι συνελήφθησαν και κρατούνται, αλλά δεν μπορώ να πω τον ακριβή αριθμό», δήλωσε ο Ζλατάνοφ.

Το «αιώνιο ντέρμπι», ο αγώνας μεταξύ των δύο δημοφιλέστερων συλλόγων της χώρας, έληξε με ισοπαλία 2-2. Η ΤΣΣΚΑ είναι η δεύτερη στην κατάταξη, οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λουντογκόρετς, ενώ η Λέφσκι είναι τέταρτη.

Η συνάντηση των δύο ομάδων έχει μακρά ιστορία βίας. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβα μετά από ένα παιχνίδι το 2000.

19/04/2018 08:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σόφια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: